Strmý pád akcií Sony: žádné velké AAA exkluzivity a klesající zájem o PlayStation 5
i Zdroj: Sony Interactive Entertainment
Novinka Strmý pád akcií Sony: žádné velké AAA exkluzivity a klesající zájem o PlayStation 5

Strmý pád akcií Sony: žádné velké AAA exkluzivity a klesající zájem o PlayStation 5

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

16. 2. 2024 08:00

Společnosti Sony padají akcie, a může to za to hned několik faktů: prakticky žádné velké hry od PlayStation Studios, a klesající zájem o PlayStation 5.

Reklama

Sony si zkrátka musí přiznat jeden zásadní problém - a to je velký nedostatek exkluzivních her od first-party studií. Výsledkem toho je samozřejmě prudce klesající zájem o konzoli PlayStation 5. Společnost Sony zaznamenala minus 8,4 % v akciích, a mění své plány. “Pravděpodobně jsme dosáhli maxima v počtu prodaných kusů za jedno čtvrtletí,” uvedlo vedení společnosti Sony.

Další PlayStation 5 exkluzivity míří na PC, uniknout měla data vydání
i Zdroj: Sucker Punch Productions

Další PlayStation 5 exkluzivity míří na PC, uniknout měla data vydání

Zaměstnanec studia Nixxes, které se stará o PC porty původně exkluzivních PlayStation her, měl prozradit, jakých portů se…

20. 1. 2024 15:00

Za vše může jediný fakt, Sony nevydává, a ani nemá v plánu vydat žádnou velkou AAA hru z oblíbené série, jakými jsou například God of War, Spider Man, The Last of Us, Uncharted nebo Horizon, v následujících 12 měsících. Do rozpočtu by však mohl něco přihodit nečekaný hit, kooperační akce Helldivers 2, která má jen pár dnů po vydání miliony hráčů na PC a PlayStation 5.

Sony nahrává konkurenci

Ideální šance pro konkurenční Xbox. Ten aktuálně též řeší nízký prodej konzole Series X/S, nicméně blíží se vydání hned několika velkých her. Zmínit můžeme například Avowed, Indiana Jones and Great Circle nebo Hellblade 2. Uvidíme, co to v následujících 12 měsících udělá s prodejem konzolí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama