Starý známý trik stále funguje. Hráči ve Starfield umisťují kýble na hlavy NPC postav
i Zdroj: Bethesda Game Studios
Starfield Novinka Starý známý trik stále funguje. Hráči ve Starfield umisťují kýble na hlavy NPC postav

Starý známý trik stále funguje. Hráči ve Starfield umisťují kýble na hlavy NPC postav

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

3. 9. 2023 10:00

Hry od Bethesdy, kýble a NPC postavy - všichni fanoušci Bethesdích her musejí vědět, kam tento článek směřuje. Ano, děje se to znovu: hráči opět testují mechaniky a chování NPC postav, těm opět nevadí kýble na hlavách. Vidí ale přes ně, nebo ne?

Reklama

Byla jen otázka času, kdy to nějaký z hráčů vyzkouší. Namysli máme starý známý trik, který se ve hrách od Bethesdy používá snad odjakživa. Hráči vezmou kbelík a umístí jej na hlavy NPC postav, proč? Můžete tak kolem nich chodit, dělat si co chcete a jim je to úplně jedno. Zdali to tak funguje i u Starfieldu hráči ještě nezjistili, postavy se dál chovají jako kdyby žádný kýbl na hlavě neměli. U jiných her, konkrétně u The Elder Scrolls to fungovalo tak, že jste NPC postavě dali kýbl na hlavu, ta sice dělala, že se nic neděje, ale ve výsledku přes něj neviděla, v klídku jste si tak mohli něco ukrást v okolí a nikdo vás nespatřil. Stejně tak to fungovalo i ve Fallout.

Zajímavé je, že s tím Bethesda, ačkoliv musí o tomto triku vědět, nic nedělá - jistě by nebyl problém přidat NPC postavám funkci, díky které by si kýbl sundali a nějak to řešili. Vyzkoušet si to můžete už i vy, Starfield je nějaký den venku, od 6. září pak bude dostupná také standardní verze hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama