Square Enix chce začít masivně využívat AI k vytváření nového obsahu
i Zdroj: Square Enix
Novinka Square Enix chce začít masivně využívat AI k vytváření nového obsahu

Square Enix chce začít masivně využívat AI k vytváření nového obsahu

Richard Šimáček

Richard Šimáček

2. 1. 2024 16:00

Společnost Square Enix bude v budoucnu masivně využívat umělou inteligenci a další podobné technologie. Plánuje tím vytvořit úplně nový obsah pro hráče.

Reklama

Generální ředitel Takashi Kiryu se podělil o svůj každoroční novoroční dopis, ve kterém udává tón společnosti v roce 2024. Společnost věří, že generativní AI má potenciál nejen přetvořit to, co vytváříme, ale také zásadně změnit procesy, kterými tvoříme, včetně programování.

V další části dopisu Kiryu nastínil plány společnosti do roku 2024. “Hodláme také agresivně využívat umělou inteligenci a další špičkové technologie v oblasti vývoje a tvorby obsahu,” uvedl. Společnost tento proces značně urychlila, protože viděla velký úspěch ChatGPT. Společnost chce pomocí AI vytvořit nový různorodý obsah pro svoje hry.

Umělou inteligenci společnost také plánuje využít v rámci marketingu, aby reklama zasáhla potenciálně více lidí. V dopise byla zmínka i o technologii blockchain, do které společnost plánuje také investovat, ale tato technologie byla zmíněna jen krátce na rozdíl od dopisu z minulého roku, kde na technologii blockchainu byl kladen velký důraz. Je tak dost možné, že v budoucnu se dočkáme dalšího NFT obsahu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama