Společnost Sony představila "menší" PlayStation 5 a PS5 Digital s přídavnou diskovou mechanikou
i Zdroj: Sony
Novinka Společnost Sony představila "menší" PlayStation 5 a PS5 Digital s přídavnou diskovou mechanikou

Společnost Sony představila "menší" PlayStation 5 a PS5 Digital s přídavnou diskovou mechanikou

Richard Šimáček

Richard Šimáček

11. 10. 2023 09:00

Společnost Sony představila nové upravené verze svých konzolí PlayStation 5 a PS5 Digital, které budou uvedeny na trh v USA v listopadu tohoto roku. Na globální trh se konzole podívají o něco později. Přečtěte si podrobnosti.

Reklama

Spolu s konzolami bylo představeno i volitelné přídavné zařízení s diskovou mechanikou pro všechny, kteří si chtějí později upgradovat svůj PlayStation bez mechaniky.

Nově odhalená konzole má údajně o 30 % menší rozměry oproti předchozímu modelu PS5 (snížení hmotnosti o 18 %, resp. 24 % u standardní a digitální edice) a vyznačuje se designem se dvěma lesklými panely na horní straně a dvěma spodními panely, které si zachovají matný vzhled původního stroje.

V levém dolním kvadrantu se nachází nový nástavec pro mechaniku Ultra HD Blu-ray, pokud se rozhodnete pro standardní verzi stroje. Verze pouze pro digitální média obsahuje odnímatelný panel, který umožní kupujícím přidat mechanikukterá stojí cca 120 EUR (3000 Kč) - pokud budou chtít později verzi schopnou přehrávat digitální média. A to není jediný volitelný doplněk; kdo chce nový PlayStation 5 postavit na výšku, musí si za příplatek cca 30 EUR (736 Kč) koupit vertikální stojan.

Nově upravené konzole PlayStation 5 od společnosti Sony budou stát 550 EUR (cca 13500 Kč) za verzi s diskovou mechanikou, zatímco cena digitální edice bez mechaniky je 450 EUR (cca 11 000 Kč) (obě verze mají 1TB úložiště). Společnost Sony se zatím zavazuje pouze k listopadovému vydání v USA – konkrétní datum uvedení na trh není uvedeno. Dá se ale očekávat, že v následujících měsících dorazí na globální trh.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama