Společnost SEGA kupuje studio Rovio, tvůrce populárního Angry Birds
i Zdroj: Rovio, SEGA
Angry Birds Novinka Společnost SEGA kupuje studio Rovio, tvůrce populárního Angry Birds

Společnost SEGA kupuje studio Rovio, tvůrce populárního Angry Birds

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

15. 4. 2023 08:14

Podle některých zdrojů má aktuálně SEGA vyřizovat obrovskou akvizici, prý kupuje tvůrce značky Angry Birds za 1 miliardu dolarů. Jaké mohou být plány SEGA?

Reklama

Americký deník Wall Street Journal přišel s informací, že japonská společnost SEGA kupuje za 1 miliardu dolarů studio Rovio Entertainment, tvůrce veleúspěšné značky Angry Birds. Aktuálně mají probíhat schůze, kde se rozhodne, zda-li k úspěšné akvizici dojde, výsledek bychom mohli znát zhruba za týden.

Nás popravdě překvapila cena 1 miliardy dolarů, má skutečně Rovio takovou hodnotu? Přeci jen jde o pár her ze světa Angry Birds, z toho pouze dvě hrají statisíce lidí, konkrétně Angry Birds 2 a Angry Birds: Evolution. Zapomenout ale nesmíme také na několik seriálů či filmů Angry Birds, které se opravdu povedly. 

Otázkou je, co SEGA změní, vůbec by nás nepřekvapila například hra, kde se oblíbený Sonic potká s několika Angry Birds, světy mají podobné. Přijít však časem může i kvalitní AAA open-world hra na PC a konzole, podobně jako Sonic s podtitulem Frontiers. Jistě by nebylo naškodu přinést značku na další platformy.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama