Společnost Meta, jež vlastní například Facebook, spustí už zítra novou sociální síť Threads
i Zdroj: Getty Images @Urupong
Novinka Společnost Meta, jež vlastní například Facebook, spustí už zítra novou sociální síť Threads

Společnost Meta, jež vlastní například Facebook, spustí už zítra novou sociální síť Threads

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

5. 7. 2023 08:00

Na Twitteru to poslední týdny pěkně vře, a můžou za to některá rozhodnutí nového šéfa sítě, Elona Muska. Každopádně v následujících hodinách, by mělo dojít ke spuštění přímého konkurenta Twitteru, svou další síť spustí Společnost Meta, pod kterou spadá například Instagram.

Reklama

Aktuálně u nás, máme tři populární sociální sítě. Těmi jsou Facebook, Instagram a Twitter. Nejpopulárnější sítí je Instagram, která má údajně celosvětově až 2 miliardy aktivních účtů. Twitter, který nedávno koupil Elon Musk, má pak “jen” něco kolem 364 milionů aktivních účtů. Už brzy, konkrétně ve čtvrtek by mělo dojít ke spuštění zbrusu nové sociální, textové sítě s názvem Threads - má jít o přímého konkurenta Twitteru, který nyní neprožívá, nebo spíše lidé na něm, nejlepší časy.

Twitter vždy patřil mezi nejoblíbenější sítě, je rychlý, jednoduchý a lidé se lehce propojí díky textovým vláknům, které na sebe navazují, navíc umělci či různá vývojářská studia jej raději využívají než konkurenční Facebook. Nicméně v poslední době to na Twitteru pěkně vře. Co společnost koupil podnikatel Elon Musk, a zavedl kontroverzní pravidla, je možná až polovina uživatelů pěkně nabroušená a s pravidly nesouhlasí. Šanci tak může dostat zbrusu nová síť Threads, kterou už ve čtvrtek spustí společnost Meta (Facebook, Instagram, Whatsapp). Podle popisku jde o přímou konkurenci Twitteru, kde nebudou chybět žádné zavedené funkce a možnosti, navíc má být nějakým způsobem propojený s Instagramem, kde má Meta slušnou základnu lidí. My samozřejmě na Threads nebudeme chybět a budeme moc rádi, když se k nám připojíte! Tomu už se budeme věnovat v samostatném článku v následujících dnech.

Logo nové sociální sítě Threads od společnosti Meta
i Zdroj: Meta
Logo nové sociální sítě Threads od společnosti Meta
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama