Spekuluje se, že Resident Evil 9 nabídne otevřený svět
i Zdroj: Spite.cz / GenCraft
Novinka Spekuluje se, že Resident Evil 9 nabídne otevřený svět

Spekuluje se, že Resident Evil 9 nabídne otevřený svět

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

24. 3. 2024 11:00

Už za rok bychom se měli dočkat dalšího plnohodnotného dílu série Resident Evil. Ve vývoji má být již od roku 2018 a spekulace tvrdí, že by mohl dostat otevřený svět.

Reklama

Resident Evil 9, tak o tom ačkoliv ještě nebyl ani oficiálně oznámen, jsme za poslední rok něco napsali. Objevila se například informace, že k oficiálnímu oznámení dojde v průběhu letošního roku s tím, že hra vyjde v následujícím roce (2025). 

Koncem minulého roku jsme se pak dozvěděli, že Resident Evil 9 bude posledním číslovaným dílem, každý další pak již obdrží podtitul, podobně jako například Village. Navíc má jít o hru s naprosto rekordním rozpočtem; teď už asi víme, proč.

Resident Evil 9 jako open-world?

Důvěryhodný leaker Dusk Golem dorazil na sociální síť X a dost jasně řekl: “Dragon's Dogma 2 rozšířila funkčnost RE Engine pro hry s otevřeným světem. Další dvě hry postavené na této technologii jsou Monster Hunter Wild a Resident Evil 9.

Nutno samozřejmě podotknout, že to automaticky nemusí znamenat Resident Evil s otevřeným světě, dost to tomu ale nahrává a nám by taková změna rozhodně nevadila. Resident Evil 9 je ve vývoji od roku 2018 a pokud skutečně vyjde až v roce 2025, hráči se rozhodně mají na co těšit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama