Sleeping Dogs: Skvělá open-world hra, která nikdy nedostala pokračování
i Zdroj: Square Enix
Sleeping Dogs Novinka Sleeping Dogs: Skvělá open-world hra, která nikdy nedostala pokračování

Sleeping Dogs: Skvělá open-world hra, která nikdy nedostala pokračování

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

24. 2. 2024 17:40

Pojďme si společně připomenout parádní hru Sleeping Dogs. I navzdory úspěšným recenzím však bohužel nikdy nedostala pokračování. Proč? Zkusili jsme najít důvody.

Reklama

Hráči milují hry s otevřeným světem, zkrátka ta volnost, kdy si můžete chodit pro jakýkoliv úkol, sem tam cestou navštívit vedlejší mise a aktivity, nebo se jen tak toulat, hledat zajímavá místa, apod. Doslova kvalitních AAA open-world her vyjde v průběhu let opravdu málo. Nicméně dnes bychom se chtěli věnovat jedné, která ačkoliv byla velmi kvalitní, a dostávala velmi vysoká hodnocení, nikdy nedostala pokračování.

Sleeping Dogs

Sleeping Dogs je akční adventura s otevřeným světem, která se odehrává v neonových ulicích Hongkongu. Hráči zde přebírají roli Wei Shena, policisty v podání člena místního gangu. Hra kombinuje prvky bojového umění, střílečky a otevřeného světa, přičemž umožňuje hráčům prozkoumávat město, plnit různé mise a zároveň se zapojovat do soubojů s protivníky. Kromě hlavního děje nabízí Sleeping Dogs také bohatý systém vedlejších úkolů a aktivit, včetně závodů, obchodování a sběru různých sběratelských předmětů. Hlavním prvkem hry je však napínavý příběh o vnitřním konfliktu Wei Shena mezi jeho povinností jako policisty a loajalitou vůči jeho triádovému gangovi.

Sleeping Dogs mělo parádní mechaniky..

Jestli se nám na Sleeping Dogs něco líbilo, byly to animace a propracované interakce s okolím, a to především v moment, kdy jsme využívali naprosto parádní soubojový systém. Ten si můžeme připomenout gameplayem níže.

Všimněte si té spousty možností, jak zabít nebo omráčit naše nepřátele. Ať už to je pouhými pěstmi, hozením do popelnice nebo brutálním způsobem, jako napíchnutí na háky kolem a další. 

Po vydání přišly tradičně první recenze, a ty byly velmi pozitivní, ať už ty novinářské, kde Sleeping Dogs získalo skvělých 8 / 10, tak ty uživatelské (na Steamu je aktuálně “velmi kladné”. 


Triad Wars

Sleeping Dogs 2 bohužel nikdy nebylo oznámeno, nicméně chystala se hra Triad Wars, která měla být multiplayerovým nástupcem. Jenže už první gameplay záběry předurčily absolutní neúspěch, který skutečně po několika měsících přišel. Hra nedošla dál než do testovacích fází, kde hráče nepřesvědčila, skoro by se zdálo, jako by vydavatelství Square Enix šetřilo a hře nedalo zdaleka takovou péči, jako Sleeping Dogs. Níže už se mrkněte sami a posuďte.

Proč jsme nikdy nedostali pokračování? 

Ačkoliv je dodnes Sleeping Dogs na seznamu těch lepších open-world her, za vše může málo prodaných kopií. Pár měsíců od vydání se objevila informace, že je hra zhruba na 1,5 milionech prodaných kopií. Což možná není málo, Square Enix to ale nestačilo.

A co vy, jak vás bavilo Sleeping Dogs? Též na něj vzpomínáte v dobrém? Dejte nám vědět do komentářů. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama