Série GTA původně vznikala jako závodní hra, vzpomíná Obbe Vermeij
i Zdroj: Rockstar North
Novinka Série GTA původně vznikala jako závodní hra, vzpomíná Obbe Vermeij

Série GTA původně vznikala jako závodní hra, vzpomíná Obbe Vermeij

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

26. 11. 2023 20:00

Stačilo jedno rozhodnutí, a série GTA by nikdy nebyla taková, jakou ji známe. Věděli jste, že se původně jmenovala Race n Chase? Co dalšího prozradil Obbe Vermeij?

Reklama

Historie R* tak, jak ji neznáme

Bývalý ředitel Rockstar North, Obbe Vermeij, si založil osobní blog, kde vzpomíná na zajímavé příběhy, které se udály během vývoje starších her v Rockstar Games. Všechny příběhy najdete pod tagem “Historie Rockstar Games” - v následujících dnech v nich budeme pokračovat.


Obbe Vermeij, bývalý ředitel studia Rockstar North se ve velkém rozpovídal o vývoji starších her, na kterých před dlouhými lety se svým týmem pracoval. Slyšeli jsme několik zajímavostí o vývoji Vice City, GTA 3, ale také zrušených projektech “project Z” nebo “Agent”. 

Na řadu přišly začátky dnes naprosto legendární série Grand Theft Auto. Zatím co my aktuálně čekáme na šestý díl, Obbe vzpomíná na rok 1995, kdy nastoupil do Rockstaru a účastnil se vývoje jak GTA 1, tak GTA 2.

Do společnosti (tehdy DMA-Design) jsem nastoupil v roce 1995. Pracoval jsem na hře s názvem ”Space Station Silicon Valley" pro Nintendo 64. V té době jsme pracovali ve otevřených kancelářích, kde byly 4 týmy. SV, Tanktics, testovací oddělení a GTA."

Zpočátku to byla závodní hra s názvem “Race n Chase”,

prozradil Obbe na svém blogu (již nedostupný). “Pak to změnili na téma rozvozu pizzy. Poté z hráče udělali policistu. Pak se přišli s myšlenkou, že hráč bude zločinec,” dodal.

Je skvělé, že se nakonec Rockstar rozhodl pro poslední možnou variantu. Existuje jen velmi málo her, kde si nehrajeme na hrdinu, policistu nebo detektiva, ale zaujmeme roli zločince, kterému nedělá problém žádný přestupek. Jak se vám líbí příběhy Obbeho? V následujících dnech přineseme další podrobnosti!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama