Saúdská Arábie se chce stát videoherním gigantem. Investovat bude 38 miliard dolarů
i Zdroj: BussinesInsider.com
Článek Saúdská Arábie se chce stát videoherním gigantem. Investovat bude 38 miliard dolarů

Saúdská Arábie se chce stát videoherním gigantem. Investovat bude 38 miliard dolarů

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

5. 4. 2023 16:15

Saúdská Arábie, to je zkrátka ropová velmoc, kde se denně točí stovky milionů dolarů. Zatím co většinu tamních princů zajímá hlavně luxus, drahá auta a neuvěřitelné stavby, Muhammada bin Salmána zajímají také hry. Dle jeho slov plánuje investovat miliardy dolarů, co přesně chystá?

Reklama

Každý byznysmen dobře ví, že i ropa jednou dojde, a dobře spočítané to musejí mít hlavně v zemích jako například Saúdská Arábie, kde je ropa na prvním místě, a nelze na ni být závislí věčně. V posledních několika letech se tamní princové nechali slyšet, že plánují vytvořit různé projekty, jeden z nich představil Muhammad bin Salmán.

Ten podle agentury Bloomberg chystá vytvořit herní studia, vydavatelství a zaměřit se chce také na e-sport. Salmán si však dobře uvědomuje, že vytvořit taková studia nebude nic jednoduchého, navíc to může být cesta na opravdu dlouhou trať. Jeden z původních plánů nevyšel, údajně chtěl odkoupit společnost Electronic Arts, na to ale z nějakého důvodu nedošlo.

Salmán potvrdil, že chystá zakoupit nespecifikované vydavatelství za zhruba 15 miliard dolarů, což už je slušná suma, v tuto chvíli však můžeme jen spekulovat jaké má konkrétně namysli. Celkově chce do svého projektu zainvestovat až 38 miliard dolarů.

Celkově to Muhammad bin Salmán nebude mít vůbec jednoduché, jde o velmi kontroverzní osobu, která nehledí na práva žen, dokonce byl před pěti lety obžalován z vraždy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama