Sam Lake z Remedy byl zařazen na seznam nejvlivnějších lidí
i Zdroj: Rockstar Games / AlexSavvy
Novinka Sam Lake z Remedy byl zařazen na seznam nejvlivnějších lidí

Sam Lake z Remedy byl zařazen na seznam nejvlivnějších lidí

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

27. 12. 2023 12:00

Oblíbený vývojář a spisovatel Sam Lake byl zařazen na seznam nejvlivnějších lidí v globálním mediálním průmyslu podle Variety500. Jde o další velký úspěch i pro Remedy.

Reklama

Společnost Remedy Entertainment na sociální síti Facebook a X oznámila velkou novinku. Populární Sam Lake se objevil na seznamu nejvlivnějších lidí. 

S nesmírnou hrdostí oznamujeme, že náš kreativní ředitel Sam Lake byl zařazen na seznam nejvlivnějších lidí v globálním mediálním průmyslu podle Variety500.

Překvapení? Určitě ne, Sam Lake prakticky celý život buduje velmi úspěšné videohry a přímo dokáže konkurovat největším značkám. Což například dokázal i letos, kdy společně s celou společností Remedy uvedl survival horor Alan Wake 2. Právě ten patřil mezi nejlepší hry roku 2023, kde se umístil na vyšších pozicích než slavný Resident Evil 4 Remake.

Sam Lake je 53letý finský vývojář a spisovatel, který se proslavil již kdysi dávno, když světu přinesl dodnes velmi oblíbenou značku Max Payne. Dokonce se stal sám hlavním protagonistou. Níže přikládáme jednu vzpomínkovou fotografii.

Sam Lake v roce 2000
i Zdroj: Volně k užití / Sam Lake
Sam Lake v roce 2000

V současnosti svět očekává Max Payne 1&2 Remake, zdali ale bude součástí i kompletní předělávky obou původních dílů, není jasné. Na otázku, zda si znovu střihne hlavní postavu, odpověděl: “to už by bylo moc”. Naopak dabéra hlavní postavy bude muset nahradit někdo jiný, teprve nedávno zemřel herec a dabér James McCaffrey. Hra vyjde nejdříve v roce 2025 ve verzích PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama