RTS strategie Star Wars: Empire at War dostala po 17 letech zásadní aktualizaci
i Zdroj: Petroglyph
Novinka RTS strategie Star Wars: Empire at War dostala po 17 letech zásadní aktualizaci

RTS strategie Star Wars: Empire at War dostala po 17 letech zásadní aktualizaci

Richard Šimáček

Richard Šimáček

22. 11. 2023 09:00

Jedna z nejlepších RTS strategií, Star Wars: Empire at War, dostala významnou aktualizaci, která výrazně zlepšuje stabilitu základní hry i datadisku Forces of Corruption.

Reklama

Hra Empire at War z roku 2006 se odehrává v období mezi Star Wars: Episoda 3 Pomsta Sithů a Star Wars: Episoda 4 Nová naděje. Zaměřuje se na boj mezi Impériem a Povstalci. Online funkce byly ukončeny již v roce 2014, ale o tři roky později byl multiplayer ve verzi pro Steam spolu s podporou workshopu znovu povolen.

Začátkem listopadu 2023 se hra Empire at War dočkala "údržbového patche", který provedl drobné opravy chyb, změny vyvážení a optimalizaci výkonu. Tento týden pak společnost Petroglyph zašla ještě o krok dál a vydala nejvýznamnější aktualizaci hry Empire at War za poslední roky. Nejnovější patch převedl Empire at War i rozšíření Forces of Corruption z 32bitové verze na 64bitovou verzi, což by podle vývojářů mělo vyřešit mnoho chyb pádů, které hráče trápily. Díky této aktualizace hra dokáže využívat více hardwarových prostředků.

Jinak Petroglyph řešil problémy s synchronizací u multiplayeru, což by mělo výrazně zlepšit stabilitu multiplayeru. Vývojáři také provedli řadu oprav hratelnosti, které se týkaly vyvážení a nesprávného chování jednotek. Nadšení vyvolává také možnost obnovení zájmu o modifikace díky přechodu na 64bitovou verzi.

Star Wars: Empire at War je v tuto chvíli již jistě starou RTS, ale udržuje si věrnou hráčskou základnu, která má na Steamu v danou chvíli kolem 2 000 souběžně hrajících hráčů. To je rozhodně dost na to, aby multiplayer fungoval.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama