Rockstar Games podal žalobu na Remedy, jejich loga jsou si prý příliš podobná
i Zdroj: Remedy Entertainment / Rockstar Games
Novinka Rockstar Games podal žalobu na Remedy, jejich loga jsou si prý příliš podobná

Rockstar Games podal žalobu na Remedy, jejich loga jsou si prý příliš podobná

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

16. 1. 2024 15:15

Nové logo společnosti Remedy Entertainment se nelíbí Rockstaru. Vydavatelství Take-Two tak mělo rozjet soudní spor. Loga jsou si prý velmi podobná a mohou plést veřejnost.

Reklama

Aktualizace: Spor mezi Remedy a Rockstar Games měl být veřešen. Více v článku.


Společnost Remedy Entertainment světu v roce 2023 představila zbrusu nové logo. Mělo znázorňovat jejich budoucnost, nikoliv pouze minulost - staré logo odkazovalo na Maxe Payna: “Původní logo s nábojnicí představovalo éru Maxe Payna, nyní je ale v našem portfoliu mnohem více her," uvedlo Remedy při odhalení.

Zatím co fanouškům se logo líbí, společnosti Rockstar Games (Grand Theft Auto, Red Dead Redemption 2) údajně nikoliv. Podle serveru RespawnFirst vede Rockstar spor s Remedy. Loga jsou si prý velmi podobná! 

Existuje pravděpodobnost záměny na straně veřejnosti,

mělo v žalobě uvést vydavatelství Take-Two, přímý vlastník Rockstar Games.

Jak uvedl magazín VGC, takový spor musí být pro obě strany velmi nepříjemný, společnosti spolupracují na Max Payne 1&2 Remake. Rockstar Games plně zafinancovalo vývoj, na kterém pracuje již nějakou dobu právě Remedy Entertaiment (tvůrci Alan Wake 2 či Control). Nutno připomenout, Remedy bylo původním autorem série, tu však později odkoupil R* a vytvořil trojku, ta ačkoliv byla kvalitní, nedokázala navázat na první dva legendární díly.

Kauzu budeme sledovat a pokud se objeví podrobnosti, čekejte informace. Teď otázka na vás, jsou si skutečně loga tak podobná, aby musel probíhat soudní spor? Dejte nám vědět do komentářů pod článek nebo na Facebooku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama