Republic of Pirates je nová strategická hra, ve které budujete impérium pirátů
i Zdroj: Crazy Goat Games
Novinka Republic of Pirates je nová strategická hra, ve které budujete impérium pirátů

Republic of Pirates je nová strategická hra, ve které budujete impérium pirátů

David Vondráček

David Vondráček

19. 2. 2024 10:30

Vývojáři z Crazy Goat Games si pro nás připravují hru ze zlatého období pirátství, ve kterém je naším úkolem udělat z obyčejných pirátů skutečnou námořní mocnost.

Reklama

Pirátská republika se vlivem vnitřních bojů rozpadla a zbyl z ní jen stín své bývalé slávy. A proto na scénu přicházíte vy. Z malé osady, kterou máte k dispozici musíte vybudovat rozsáhlé město, zejména pak jeho ekonomiku. Černý trh vám pak pomůže vaše město udržet v chodu a vaše pirátské občany zase spokojené. Peněz z černého trhu si pak můžete najmout pirátské lodě, pomocí kterých srovnáte do latě ty piráty, kterým se nelíbíte a ostatním mocnostem ukážete, že v Karibiku už zase není bezpečno.

Právě pirátské bitvy v reálném čase je druhá důležitá věc hry. S našimi loděmi prozkoumáváme nebo dobíjíme ostrovy, přepadáváme obchodní lodě nebo rovnou podnikáme nájezdy. K tomu nám pomůže až 8 tříd různých lodí, specializované bojové taktiky, nebo stateční kapitáni. Svou flotilu si můžete i kosmeticky upravit, to aby se nepřítel třásl, až uvidí váš znak na plachtách. 

Důležitá bude i příběhová část. Ta má být na 30 hodin obsahu, jaký bude váš odkaz pak určí volby, kterým budete v průběhu hraní čelit. Na řadu přijde i diplomacie. Pirátské frakce se rádi spojí proti společným nepřátelům, to samé platí i o velkých mocnostech. Španělsko vás nechá na pokoji, když pro ně budete potápět britské lodě. Anglie zase dokáže přesvědčit Francii, aby proti vám nic nepodnikali, když trochu pozlobíme Španěle. Jak se rozhodnete? To je čistě vaše věc.

Tak vzhůru na palubu kapitáne! Karibik se jenom hemží zlatem. 

"Založte a rozvíjejte pirátskou utopii ve Zlatém věku pirátství. Vytvořte ekonomiku založenou na zdrojích, zapojte se do námořních bojů v reálném čase a navazujte diplomatické vztahy s konkurenčními mocnostmi. Prozkoumejte daleké končiny Karibiku při hledání největšího bohatství a slávy„. Tohle si o hře můžete přečíst na Steamu.

Přesné datum hry zatím známé není, vyjde ale ještě letos. Hra je v plánu pouze na PC a bez českého jazyka, bohužel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama