Remaku hry Star Wars: Knights of the Old Republic se nejspíš nedočkáme
i Zdroj: Saber Interactive
Star Wars: KOTOR Novinka Remaku hry Star Wars: Knights of the Old Republic se nejspíš nedočkáme

Remaku hry Star Wars: Knights of the Old Republic se nejspíš nedočkáme

David Vondráček

David Vondráček

29. 9. 2023 17:00

V roce 2021 byl na PlayStation Showcase oznámen remake jedné z nejoblíbenějších Star Wars her, Knights of the Old Republic z roku 2003 od Bioware. Od té doby jsme však o hře další informace neviděli, a jak to tak vypadá, už asi ani neuvidíme.

Reklama

Kromě teaser traileru, ve kterém se objevil ikonický Darth Revan, jsme o hře žádné další informace nedostali. Jediné co jsme věděli bylo, že na hře pracovalo studio Aspyr Media, zaměřující se především na porty, nikoli remaky.

Už tohle byl podle všeho, krok vedle. Rok na to totiž celý vývoj přešel pod Saber Interactive, mateřské společnosti Aspyru. Vývoj se ale lepším směrem neposunul, spíš naopak. Teaser trailer už není možné shlédnout a veškeré tweety, které se o hře zmiňovaly, smazala samotná Sony. 

V čem je hlavní problém vývoje? Embracer Group, pod níž spadá jak Aspyr, tak Saber Interactive, mají interní problémy. Před pár týdny bylo například zavřeno studio Volition, ruší se plánované a připravované projekty a chystá se uzavření dalších studií.

Jedním dechem je třeba dodat, že hra oficiálně (zatím) zrušena nebyla. Je tedy možné, že znovu přejde pod jiné studio, nebo si hru převezme někdo úplně jiný. Samotná Sony není vydavatelem hry, pouze ji spolufinancuje. Navíc, Lucasfilm Games, které dohlíží na všechny videoherní záležitosti, zmínky o remaku hry nesmazalo. Že by hra ale spatřila světlo světa, už věří opravdu jen málokdo a pokud ano, v nejbližších letech to určitě nebude.

Níže si připomeňte prozatím jediný teaser.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama