První trailer na Království planety opic naznačuje další velký konflikt
i Zdroj: 20th Century Studios
Filmy a seriály Novinka První trailer na Království planety opic naznačuje další velký konflikt

První trailer na Království planety opic naznačuje další velký konflikt

Richard Šimáček

Richard Šimáček

3. 11. 2023 09:30

Přibližně šest let po Válce o planetu opic z roku 2017 se objevil první trailer na Království planety opic, který nám poprvé dává nahlédnout do jeho post-lidského světa. Z upoutávky lze vidět velký konflikt mezi lidmi a opicemi.

Reklama

Jak trailer prozrazuje, v nejnovějším díle oblíbené franšízy, natočeném podle románu Pierra Boulleho, se objeví několik nových tváří. Owen Teague se připojil k hereckému obsazení jako hlas a motion capture Corneliuse, Caesarovo syn a ústřední opice filmu. Království planety opic ho bude sledovat při pokusu o orientaci v tomto novém světě, kde se příroda ujala vlády a lidstvo bylo vytlačeno do stínu.

Jak zní oficiální synopse filmu: "Zatímco nový tyranský opičí vůdce buduje svou říši, jeden mladý opičák podnikne strastiplnou cestu, která ho donutí zpochybnit vše, co věděl o minulosti, a učinit rozhodnutí, která určí budoucnost opic i lidí." Kevin Durand, Freya Allen, William H. Macy a Peter Macon doplňují nově příchozí herce pro tento díl série.

Na režisérskou židli usedl Wes Ball, autor scénáře k filmu Maze Runner, který napsali Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver a Patrick Aison. Výkonnými producenty filmu jsou Peter Chernin a Jenno Topping, jako producenti se na projektu podílejí Jaffa, Silver, Joe Hartwick Jr. a Jason Reed.

Film se natáčel v australském Sydney, produkce začala v říjnu 2022 a skončila o pouhé čtyři měsíce později v únoru 2023. Ball tehdy prostřednictvím sociálních sítí oznámil ukončení hlavního natáčení klipem ze zákulisí natáčení. Prvním dílem nové série byl Vzestup planety opic v roce 2011. V roce 2014 následoval Úsvit planety opic a v roce 2017 Válka o planetu opic, které sklidily velký úspěch. A když v dubnu 2019 společnost Disney koupila společnost 20th Century Fox, nebylo žádným překvapením, když studio oznámilo, že plánuje přidat na hromadu další filmy o Planetě opic. Království planety opic dorazí do kin 24. května 2024.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama