Přišel čas, aby ženy režírovaly Star Wars filmy, řekla režisérka Obaid-Chinoyová
i Zdroj: Disney/Lucasfilm
Filmy a seriály Novinka Přišel čas, aby ženy režírovaly Star Wars filmy, řekla režisérka Obaid-Chinoyová

Přišel čas, aby ženy režírovaly Star Wars filmy, řekla režisérka Obaid-Chinoyová

Richard Šimáček

Richard Šimáček

3. 1. 2024 15:00 3

Režisérka nového Star Wars filmu Obaid-Chinoyová řekla, že přišel čas na to, aby žena natočila nový Star Wars film. Vadí jí, že každý Star Wars film zatím režírovali jen muži, a to chce nyní změnit.

Reklama

Obaid-Chinoyová bude režírovat v současnosti nepojmenovaný film Star Wars s hvězdou sequelové trilogie Daisy Ridleyovou v hlavní roli, který bude sledovat její postavu Rey Skywalkerovou, jež se 15 let po událostech filmu Star Wars: Epizoda 9 – Vzestup Skywalkera snaží obnovit řád Jediů.

„Z projektu jsem velmi nadšená, protože cítím, že to, co se chystáme vytvořit, je něco výjimečného,“ řekla Obaid-Chinoyová. „Jsme teď v roce 2024 a je nejvyšší čas, aby se přihlásila žena, která bude utvářet příběh v předaleké galaxii.“

Sharmeen Obaid-Chinoy je pákistánsko-kanadská novinářka, filmařka a aktivistka známá svými filmy, které upozorňují na genderovou nerovnost žen. Obaid-Chinoy nemá žádné zkušenosti s natáčením filmů, které jsou jakkoli podobné Star Wars. Primárně natáčela kratší dokumenty z prostředí Pákistánu, ve kterých se řešila problematika špatného zacházení se ženami.

Uvidíme, jak si tato režisérka s novým Star Wars filmem poradí. Zatím není jasné, kdy by měl film dorazit do kin. Podle některých zdrojů by měl být vydán v roce 2026

 

 

 

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama