Přibližné pořadí vydání her od Xbox Game Studios
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Přibližné pořadí vydání her od Xbox Game Studios

Přibližné pořadí vydání her od Xbox Game Studios

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

4. 3. 2023 10:35

Zahraniční novináři přišli s tím, kdy a v jakém zhruba pořadí vyjdou velké hry od Xbox Game Studios a Bethesdy.

Reklama

Microsoft má spousty zajímavých her ve vývoji, přesto na dávno oznámené AAA hry čekáme roky, prakticky nic nevychází. Situaci tak zachraňuje Bethesda a její tituly, kdy ale konečně dojde na něco přímo od Xboxu? S informací přišel novinář Andrew Robinson, nepřímo nastínil, jaké hry od interních týmů Xbox Game Studios dorazí jako první, a na jaké si naopak ještě možná pár let počkáme. 

  

1. Redfall

První velkou hrou bude upírská akce Redfall od Bethesdy. Ta je naplánována na 2. května letošního roku. Odkladu bychom se již dočkat znovu neměli.

2. Starfield

Následovat by ještě letos mělo vesmírné RPG Starfield, též od Bethesdy. Přesný datum se dozvíme v následujících dnech, maximálně týdnech. Starfield dle oficiálního vyjádření dostane speciální stream, ve kterém se dozvíme další detaily, datum vydání se pak odhaduje na zhruba polovinu roku 2023.

3. Senua's Saga: Hellblade 2

Po Starfieldu by mělo dle plánů Xboxu dojít na vydání druhého dílu Hellblade, otázkou však je, zda-li stihne ještě letošek, s čímž my v redakci tak trošku nepočítáme. Více se ale dozvíme později, hru očekáváme na konferenci Xbox Showcase 2023, která proběhne v červnu. 

4. Avowed

Jisté je jedno, Avowed rozhodně nestihne letošní rok, dočkáme se jej nejdříve v roce 2024, jde sice o zpoždění, původní plány byly jiné, ale my si na pořádné, obrovské RPG od talentovaného studia Obsidian rádi počkáme. Níže si připomeňte prozatím jediný trailer.

Co přijde v roce 2024 a déle samozřejmě v tuto chvíli nevíme, nicméně novinář Andrew Robinson zmínil, že takové Fable (Playground Games), je stále na míle daleko, pokud tedy máme odhadovat datum vydání, dojde k němu nejdříve na konci roku 2024, vůbec by nás ale nepřekvapil až rok 2025. Což je na jednu stranu překvapivá zpráva, teprve nedavno vyšlo najevo, že je Fable již v hratelném stavu.

Stejně tak daleko je prý oznámená hra Perfect Dark (The Initiative, Crystal Dynamics) nebo  State of Decay 3 (Undead Labs). Zapomenout pak nesmíme ani na Indiana Jonese, Everwild nebo Gears 6. Ze všech oznámených her nejdále pak bude zcela jistě The Elder Scolls 6, na to se Bethesda vrhne až po kompletním dokončení Starfield, datum vydání tak můžeme odhadovat na nejdříve v roce 2028.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama