Přehled: 20 nejočekávanějších her roku 2024 podle redakce Spite
i Zdroj: Capcom
Článek Přehled: 20 nejočekávanějších her roku 2024 podle redakce Spite

Přehled: 20 nejočekávanějších her roku 2024 podle redakce Spite

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

30. 12. 2023 12:00 3

Pojďme nahlédnout na seznam nejočekávanějších her roku 2024 podle redakce Spite.cz. Nechybí známé, ale i zbrusu nové značky, včetně českého zástupce.

Reklama

Rok 2024 je doslova za rohem, pojďme společně nahlédnout a udělat si přehled o zhruba 20 nejočekávanějších hrách. Seznam aktuálně zmiňuje také tituly, které nebyly oficiálně oznámeny, je ale téměř jisté, že se jich dočkáme (viz Battlefield či Call of Duty). Nechybí pak ani český zástupce v podobě extrakční střílečky, FPS akce Gray Zone Warfare od Mafinger Games.

Nejočekávanější hry roku 2024

Rok 2024 přinese spoustu zajímavých her, celý katalog her můžete sledovat zde, je plný důležitých informací ať už s daty vydání, chystanými platformami či lokalizací. 


Prince of Persia: The Lost Crown

18. ledna 2024
Hned na úvod roku 2024 se potěší fanoušci propracovaných plošinovek. Dorazí po opravdu dlouhých letech zbrusu nový díl do série Prince of Persia. Sice to není klasická adventura z pohledu třetí osoby, jak by si asi většina přála. Nicméně “návrat ke kořenům” též nemusí být špatný. Podtitul The Lost Crown vyjde 19. ledna ve verzích PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S, ale i starší generace včetně Switche.


The Last of Us Part 2 Remastered

19. ledna 2024
Ještě v lednu pak můžeme očekávat jeden z mnoha remasterů, které jistě vyjdou i v roce 2024. Teď máme na mysli vylepšený původní díl The Last of Us Part 2. Jak moc si bude s původní verzí podobný, nyní ještě není jasné, nicméně jak známe Naughty Dog, jejich remastery a remaky bývají kvalitní (pokud nemyslíme optimalizace pro PC). Remaster vyjde exkluzivně na konzole PlayStation 5 a kromě původní hry nabídne i nový režim.


Suicide Squad: Kill the Justice League

2. února 2024
Hned začátkem února se své hry dočkají i fanoušky DC univerza. Dorazí Suicide Squad: Kill the Justice League. Hra příliš jednoduchou cestu nemá, objevilo se spousty problémy během vývoje a hra byla několikrát odložena. Navíc je po každém novém gameplayi kritizována. Ačkoliv se pravděpodobně nebude jednat o kandidáta na hru roku 2024, mezi nejočekávanějšími si místo zaslouží. Suicide Squad vyjde ve verzích PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.


Dragon's Dogma 2

22. března 2024
Když Capcom oznámil Dragon's Dogma 2, neobjevilo se prakticky žádné nadšené ze strany hráčů. Navíc se o RPG prakticky neinformovalo. Vše se ale změnilo ve chvíli, kdy Dragon's Dogma 2 představilo svůj otevřený svět. Hra vypadá naprosto parádně a rozhodně bude patřit mezi nejlepší RPG hry, které v roce 2024 vyjdou.


Manor Lords

26. dubna 2024
Na své si přijdou i fanoušci budovatelských strategií. Koncem dubna 2024 vyjde očekávané Manor Lords od studia Slavic Magic a Hooded Horse. Aktuálně jde o jednu z nejočekávanějších her na Steamu. Skvělou zprávou pak je slíbená česká lokalizace. Spousty podrobností se dozvíte v samostatném článku z října 2023.


Star Wars: Outlaws

TBA
V roce 2024 minimálně v jednom případě uslyšíme i o stále populárním Star Wars. Se svou hrou přijde studio Ubisoft Massive, které v tyto chvíle jistě dokončuje Star Wars: Outlaws. Půjde vůbec poprvé o Star Wars v otevřeném světě, nicméně jak podotkli vývojáři hry, neočekávejme masivní svět, ve kterém bychom strávili stovky hodin. Outlaws prozatím nemá stanovené datum vydání, nicméně mluví se ještě o první polovině roku 2024. Jak ale známe Ubisoft, hra nakonec může vyjít bůh ví kdy.


Test Drive Unlimited: Solar Crown

TBA
Příští rok přinese i několik závodních her. Pravděpodobně ale tou nejočekávanější je open-world Test Drive Unlimited: Solar Crown od KT Racing. Hráči se mohou těšit na kompletně vymodelovaný ostrov 1:1. Chybět pak nebudou desítky licencovaných vozů, nákup vlastních apartmánů, které dle libosti budeme moct upgradovat. Dorazí ve verzích PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.


Avowed

TBA
A jsme u jedné z nejočekávanějších RPG her roku 2024. Studio Obsidian po úspěšných titulech jako Pillars of Eternity nebo The Outer Worlds připravuje zbrusu novou hru, open-world fantasy Avowed. Avowed má být mixem her zmíněného The Outer Worlds a The Elder Scrolls Skyrim. Jde o exkluzivní titul, který míří na PC a Xbox Series X/S.


STALKER 2

TBA
Brzy se uvidíme v zamořeném Černobylu. V průběhu roku 2024 dorazí ve verzích PC a Xbox Series X/S survival STALKER 2 od ukrajinského studia GSC GameWorld. O hře víme spousty, například, že jen příběh hráče vyjde na 40 hodin, a konzolisté se mohou těšit v rámci performance režimu na 60FPS. Skvělou zprávou pak je, že hra dostane oficiální českou lokalizaci.


Skull & Bones

16. února 2024
Zhruba v polovině února se konečně dočkáme pirátského dobrodružství Skull & Bones od Ubisoft Singapore. A nebo není o co stát? Ačkoliv to na hru roku 2024 rozhodně nevypadá, mezi nejočekávanějšími hrami ji vidět musíme. Skull & Bones jsme měli šanci si vyzkoušet v nedávné betaverzi, tedy jsou naše dojmy.


Rise of the Ronin

9. března 2024
Začátkem března znovu zavítáme do Japonska. Rise of the Ronin je akční RPG od studia Team Ninja, které se dříve podepsalo pod skvělé hry jako Nioh. Těšit se můžeme na otevřený svět a mechaniky, které mají připomínat hry Assassin's Creed a Ghost of Tsushima. Hra vyjde exkluzivně na konzole PlayStation 5. 


Pacific Drive

22. února 2024
Poslední roky jsou stále velmi populární nejrůznější survival hry. Nicméně Pacific Drive od Ironwood Studios a Kepler Interactive chystají něco, co tu ještě nebylo. Nepůjde o klasický survival, kde budeme běhat a bojovat, k naší cestě po otevřeném světě poslouží starý, ale dobrý kombík. O ten se budeme muset starat - opravovat jej a vylepšovat.


Gray Zone Warfare

TBA
Na seznam očekávaných her roku 2024 rozhodně patří i česká extrakční střílečka Gray Zone Warfare. O té i díky nedávnému exkluzivnímu rozhovoru víme spousty důležitých detailů. V čem se bude lišit od Escape from Tarkov? Na jakém enginu běží, kdy hra vyjde apod? Určitě doporučujeme přečíst v samostatném článku.


Hellblade 2

TBA
V roce 2024 o sobě dá Xbox vědět hned několikrát. V tomto případě se hráči dočkají Senua's Saga: Hellblade 2 od studia Ninja Theory. Druhý díl dorazí v průběhu druhé poloviny roku 2024, a podle slov, se mají hráči na co těšit. První díl prý byl v porovnání s dvojkou “malou hrou”. Příběh Senuy bude pokračovat na PC a Xbox Series X/S. Níže už nejnovější ukázka.


Pragmata

TBA
Capcom oznámil ambiciózní sci-fi hru Pragmata už v roce 2020, o rok později pak komunitu hráčů ujišťoval, že vyjde v roce 2023. Jenže ten končí a Pragmata nikde. V polovině června pak bylo oznámeno, že si hry dočkáme o rok později, vidět jsme jako bonus mohli nový teaser trailer v rámci Capcom Showcase. Pragmata dorazí na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.


Death Stranding 2

TBA
Po zhruba čtyřech letech se hráči dočkají pokračování akční adventury Death Stranding. Zatím co pro některé šlo o obyčejný walking simulátor, jiní hru berou jako další mistrovské dílo pana Kojimy. O dvojce toho aktuálně příliš nevíme, snad jen, že se i v tomto případě vžijeme do role oblíbeného Normana Reeduse. Očekáváme pak i výskyt VV, dalších monster a samozřejmě nepřátel. Death Stranding 2 vyjde exkluzivně na PlayStation 5, později se jistě dočkají i PC hráči.


Vampire: Bloodlines 2

TBA
Nechybělo moc, a Bloodlines 2 nikdy nevyšlo. Během dlouhého vývoje se objevilo několik problémů a původnímu studiu byl vývoj odebrán. Hru tak nějakou dobu dodělává studio The Chinese Room, které v současnosti dokončuje také hororovku Still Wakes the Deep. Bloodlines vyjde vyjde koncem roku 2024 ve verzích PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.


Assassin's Creed: project Red

TBA
Ubisoft by měl i v letošním roce přijít s novým dílem do série Assassin's Creed. Tentokrát ale nepůjde stejně, jako v případě Mirage, o malý projekt, který by nějak navazoval na kořeny. Projekt Red (pracovní název) bude dalším masivním dílem po vzoru Odyssey nebo Valhalla. Hráči se podívají do brutálního feduálního japonska, kde se ujmeme dvou hratelných postav - muže a ženy. Na oficiální představení hry si ale ještě chvíli budeme muset počkat.


Call of Duty: Black Ops - Gulf War

Listopad 2024
Co je 100 procentně jisté, i rok 2024 přinese prémiový díl do série Call of Duty. Posledním vydáním bylo Modern Warfare 3 (2023), které však schytalo velkou kritiku a v recenzích si odneslo nejhorší hodnocení možná v historii série. Podle několik uniklých informací by mělo dorazit Black Ops s podtitulem Gulf War. Ten už mohl být podstatně propracovanější, údajně má jít o první titul Call of Duty, který projde 4letým vývojovým cyklem.


Battlefield (bez označení)

TBA
V současné době se studio DICE neustále věnuje prozatím nejnovějšímu dílu Battlefield 2042, nicméně v původním plánu měl být další díl vydán už ve 2023, z toho ale mělo sejít. Pokračování série podle několika zdrojů bude pokračovat ve 2024. K oznámení by mohlo dojít již v první polovině roku, zajímavé pak bude sledovat, kam přesně nás DICE pošle. Že by znovu moderní války? Nebo se podíváme do minulosti?


Další TOP očekávané hry doplníme během roku 2024, na celý seznam her, kterých se v budoucnu dočkáme, se můžete podívat v našem stále aktualizovaném katalogu her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama