Populární skákačka Only Up! byla odstraněna ze Steamu. Požádal o to sám autor hry, co se stalo?
i Zdroj: Midnight Games
Only Up! Novinka Populární skákačka Only Up! byla odstraněna ze Steamu. Požádal o to sám autor hry, co se stalo?

Populární skákačka Only Up! byla odstraněna ze Steamu. Požádal o to sám autor hry, co se stalo?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

15. 9. 2023 19:00

Jistě většina z vás v posledních měsících narazila na populární hru s názvem Only Up! Ta se však nebude dál rozšiřovat, ani nedostane žádné aktualizace. Její autor ji stáhl ze Steamu. Lidem, kteří si ji stihli aktivovat, ale nezmizí. Co se vlastně stalo?

Reklama

Když v květnu 2023 vyšla na Steamu zajímavá skákačka Only Up!, ani její tvůrce Indiesolodev nevěděl, čeho se dopustí. Hra si prakticky ihned našla početnou komunitu hráčů a svoje místo zapečetila také na platformě Twitch, kde ji mimo jiné slušně propagoval známý YouTuber a streamer pod přezdívkou IShowSpeed. Jenže už po několika měsících se objevily první právní problémy.

První problémy

Díky velké popularitě si lidé začali všímat nesrovnalostí, jako například, že hra porušuje hned několik autorských práv. Její tvůrce do hry přidal například sochu dívky, kterou vytvořil umělec Aboulicious. Ve hře se navíc objevovaly zvukové efekty z her jako Minecraft nebo Final Fantasy. Bohužel z důvodu několika porušení autorských práv hra byla odstraněna ze Steamu. Tam se však po vyřešení těchto problémů už 1. července vrátila.

Definitivní konec na Steamu?

Only Up! bylo opět staženo ze Steamu. Od 7. září ji zde nenajdeme, proč tentokrát? Stáhnout ji nechal sám autor hry. Bohužel jej doslova položily uživatelské recenze hráčů na Steamu. Někteří si začali všímat chyb, které hra měla nebo nedokonalého designu, což samozřejmě jejího tvůrce trápilo a s opravami si již nedokázal poradit.

To, co teď potřebuji, je vyčistění hlavy a zotavení. Poslední měsíce jsem žil ve stresu

Nechal se slyšet autor hry. Co bude dál je nyní ve hvězdách, vývojář si potřebuje odpočinout a nasbírat síly na svůj další projekt. Ten se nazývá "Kith“, titul se podle něj bude výrazně lišit od Only Up!

Pokud však Only Up! máte aktivované na Steamu, můžete bez problému hrát dál, nicméně neočekávejte už žádné další aktualizace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama