Ponořte se hluboko do hry s 4K monitory od MSI
i Zdroj: MSI
Článek Ponořte se hluboko do hry s 4K monitory od MSI

Ponořte se hluboko do hry s 4K monitory od MSI

Komerční sdělení
2. 11. 2023 20:00

Více pixelů, více snímků za sekundu a skvělá obrazovka. Dobrý monitor může úplně změnit váš požitek ze hraní. Pokud jste navíc náročnější, je na čase se vybavit modelem s 4K rozlišením.

Reklama

Hraní ve 4K rozlišení je zejména o zážitku. Přes 8 milionů pixelů na obrazovce dokáže vykouzlit scenérie s nebývalými detaily. Ať už hrajete střílečky, adventury nebo třeba strategie, oceníte jemnější displej v jakémkoliv momentě. MSI přichází se dvěma novinkami, které ocení PC hráči, konzolisté i vyznavači obou táborů.

Oba monitory se řadí do série MAG a sdílejí pár společných specifikací. Kromě rozlišení 3840 × 2160 pixelů je to ultrarychlý Rapid IPS panel nabízející věrné podání barev a široké pozorovací úhly. S Rapid IPS panelem nezmeškáte jediný klíčový moment díky rychlé odezvě pouhé 1 ms (GTG). Nepropásnete tak žádný headshot.

Ponořte se hluboko do hry s 4K monitory od MSI
i Zdroj: MSI

Nechybí široké podání barev. Menší 27palcový model nabídne 98% pokrytí barevného prostoru DCI-P3. Oba modely se mohou pyšnit podporou pro HDR. MAG 274UPF dosahuje VESA DisplayHDR 400, větší MAG 323UPF až VESA Display HDR 600. Potěší, že i bez HDR monitory dosahují jasu přes 400 nitů. To se hodí, pokud vám do pokoje svítí Slunce.

Monitory dále obsahují zabudovaný KVM Switch. Ten využijete, pokud máte připojené dvě zařízení k monitoru. Nemusíte přehazovat žádné kabely nebo dongly. Stačí změnit vstup u monitoru a periferie se automaticky přepojí. Ostatně zapojení více zařízení není žádný problém díky širokému množství portů.

Ponořte se hluboko do hry s 4K monitory od MSI
i Zdroj: MSI

MAG 274UPFMAG 323UPF disponují jedním DisplayPortem 1.4a, který nejspíš využijete pro připojení k počítači. Navíc lze využít dvě HDMI 2.1, což se hodí u konzolí, kde si užijete 4K rozlišení při až 120 snímcích za sekundu s parádním HDR. Jako bonus zde máme USB-C s podporou DisplayPortu a až 90W napájením. Jedním kabelem tak můžete připojit notebook, nabít ho a propojit své periferie.

Univerzálnost je fajn, avšak zapálené hráče jistě třeba obnovovací frekvence. Ta sahá na 160 Hz u 32“ modelu a na 144 u menšího 27“ modelu. Nemusíte se tudíž bát na monitorech s tímto rozlišením zapnout třeba Counter-Strike 2. Moderní sestavy si s tímto rozlišením u esport titulů bez problémů poradí a FPS vytáhnou na vysoké hodnoty. Pokud hodláte hrát cokoliv náročnějšího, využijete FreeSync Premium Pro (a FreeSync Premium u 27palcové varianty), nebo kompatibilitu s G-Sync. V obou případech se monitor přizpůsobí snímkovací frekvenci vaší grafiky od 48 Hz nahoru.

Ponořte se hluboko do hry s 4K monitory od MSI
i Zdroj: MSI

Po monitorech od MSI byste měli sáhnout i díky funkce Eye Care. Modré světlo není pro spánek zrovna příznivé, avšak obě novinky si s modrým světlem poradí, aniž by utrpěly vaše oči nebo obrazová kvalita.

Pro herní požitek je pak k dispozici menu s profily do různých her včetně Counter-Striku nebo League of Legends. Nastavit si můžete například stejný crosshair do řady titulů nebo night vision zvyšující jas v temných zákoutích.

MSI navíc své monitory doplňuje o praktické ergonomické stojany s možností úpravy výšky, náklonu a natočením do stran. Polohu monitoru si tak můžete přizpůsobit podle sebe i díky velmi malé základně, která nebere cenné místo na stole. MSI MAG 274UPF a MAG 323UPF představují ideální volbu pro hráče, kteří chtějí vstoupit do světa hraní ve 4K rozlišení.

Ponořte se hluboko do hry s 4K monitory od MSI
i Zdroj: MSI
Reklama
Reklama

Komerční sdělení

Autorem textu je zadavatel reklamy.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama