Po vydání GTA: Vice City jsme pracovali na survivalu Project Z, prozradil Obbe Vermeij
i Zdroj: Rockstar Games
Novinka Po vydání GTA: Vice City jsme pracovali na survivalu Project Z, prozradil Obbe Vermeij

Po vydání GTA: Vice City jsme pracovali na survivalu Project Z, prozradil Obbe Vermeij

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

23. 11. 2023 16:00

Herní svět v roce 2003 pravděpodobně přišel o další klenot z dílen Rockstar Games. Bývalý ředitel vzpomíná na zrušený survival Projekt Z. Co o něm prozradil?

Reklama

Historie R* tak, jak ji neznáme

Bývalý ředitel Rockstar North, Obbe Vermeij, si založil osobní blog, kde vzpomíná na zajímavé příběhy, které se udály během vývoje starších her v Rockstar Games. Všechny příběhy najdete pod tagem “Historie Rockstar Games” - v následujících dnech v nich budeme pokračovat.


Po několika letech prakticky nepřetržité práce na Grand Theft Auto 3 a následně Vice City, si chtěli tvůrci z Rockstar Games od GTA odpočinout. Společně tak vymysleli survival projekt, který pojmenovali jako “Project Z”. Ano, písmenko Z, jak někteří správně hádáte, odkazuje na zombies.

Záměrem bylo použít kód Vice City,

GTA Vice City vzniklo za pouhých pár měsíců, a stejně tak to mohlo být v případě zombie hry Project Z. Tvůrci z R* chtěli vzít zdrojový kód, a zkrátka jej využít. Pak už stačilo přidat pár mechanik o přežití, přeskinovat hru a vytvořit pár desítek misí.

Popis project Z

Hra nás měla vzít na skotský opuštěný ostrov, kde bychom bojovali o přežití s hordami zombies. Samozřejmostí bylo prozkoumávat svět a sbírat zbytek potravin a vodu. K cestování nám pak mělo pomoct vozidlo, které však bylo nutné tankovat. A to je další problém, k benzínu jsme se neměli dostat tak snadno.

“Na hře jsme nakonec ale pracovali jen několik málo týdnů, asi měsíc,” dodává Obbe na svém blogu. Tvůrci prý ztratili víru a celý vývoj byl depresivní, vzpomíná.

Svět pravděpodobně přišel o další klenot z dílen Rockstar Games. Pokud bychom dnes měli odhadovat datum vydání za předpokladu, že se na hře bude pracovat maximálně dva roky (tehdy to tak zkrátka bylo), dorazila by v letech 2004. Nahradila by tak legendární San Andreas, na kterém se též již pracovalo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama