Po internetu se šíří falešné informace ohledně nové hry od Naughty Dog. Jaké jsou jejich skutečné plány?
i Zdroj: ArtStation @Philip Straub
Novinka Po internetu se šíří falešné informace ohledně nové hry od Naughty Dog. Jaké jsou jejich skutečné plány?

Po internetu se šíří falešné informace ohledně nové hry od Naughty Dog. Jaké jsou jejich skutečné plány?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

6. 10. 2023 07:00

Pozor, ať anonym nenapálí i vás. Jak po zahraničních fórech, tak herních webech koluje popis a údajný první obrázek ze zbrusu nové hry od studia Naughty Dog. Artwork je však skoro 10 let starý a nepatří žádnému zaměstnanci z Naughty Dog. Jaké jsou skutečné plány tohoto talentovaného studia? Připravili jsme souhrn.

Reklama

Stále více častěji se na internetu objevují nejrůznější informace ohledně uniklých popisků, gameplay záběrů, screenshotů či dat vydání. Většinou je přinášejí důvěryhodní a ověření lidé, což se po nějakém čase dokáže. Sem tam ale přijde někdo, kdo tvrdí, jak má skvělé informace od kamaráda, který pracuje v určitém studiu apod, a jeho důkazy vypadají přesvědčivě. A to je nyní přesně případ člověka, který na zahraničních fórech šíří tyto falešné zprávy.

Studio Naughty Dog je jedním z nejnadanějších studií na světě, což každých pár let dokážou dalším titulem. Mají za sebou úspěšnou sérii Uncharted a naprosto legendární dvoudílný survival The Last of Us. Na čem ale pracují dnes? Mluví se o zbrusu nové IP (což sami potvrdili), o které však nevíme jedinou informaci. Sem tam se objeví nějaký střípek, jako například, že jde o hru ve steampunkovém světě, potom zase o vesmírné sci-fi. Informace se liší a tvůrci hry ani insideři nic nepotvrdili. Je tedy velkou otázkou, co se právě chystá.

Pozor na falešné informace

Poslední dny se na zahraničních fórech a herních webech rozšířila informace, že Naughty Dog pracuje na The Last of Us Part 2 Remasteru, The Last of Us Part 3 a novém projektu “Eye of Polaris”, nechybí pak ani slibný a skvěle vypadající artwork. Jenže jak se ukázalo, ten patří umělci jménem Philip Straub. Ten naprosto totožný obrázek nahrál na svůj ArtStation účet už před dlouhými 9 lety. Pokud tedy někde narazíte na údajně chystané sci-fi Eye of Polaris, automaticky to přeskočte a zbytečně se tím nezabývejte, jde o podvod.

Po internetu se šíří falešné informace ohledně nové hry od Naughty Dog. Jaké jsou jejich skutečné plány?
i Zdroj: Naughty Dog

Plány studia Naughty Dog

Talentované studio Naughty Dog aktuálně chystá několik projektů. Některé z nich byly oficiálně potvrzené, o jiných se spekuluje. Pojďme je v rychlosti omrknout.


The Last of Us Factions

Naughty Dog již nějaký ten rok chystá velkou MMO hru ze světa The Last of Us. Ta však nyní prochází problémy, studio propouští, odcházejí důležití lidé a vývoj byl podle všeho uložen k ledu. Informaci však dodnes vedení společnosti nepotvrdilo. Na nějaké záběry a informace se můžete mrknout třeba zde.

Nová značka

Bylo také oficiálně potvrzeno, že zde vzniká zbrusu nová značka. Více nikdo neprozradil, nicméně někteří se shodují, že půjde o hru ve steampunkovém světě, která nás pošle do 60. let minulého století. Další pak informovali, že se i tentokrát dočkáme pohledu třetí osoby a dvou hratelných postav. Zda se na hře stále pracuje, bychom se mohli dozvědět už v příštím roce.

The Last of Us Part 2 Remastered

Od července letošního roku se také mluví o remasteru druhého dílu. Ani v tomto případě jsme se nedočkali oficiálního potvrzení, nicméně se zprávou přišel hudební skladatel Gustavo Santaolalla, který se podílel na Part 2. V rozhovoru prozradil,

na cestě je PS5 upgrade hry.

The Last of Us Part 3

To, že se časem dočkáme třetí části příběhu The Last of Us je víceméně jisté. Otázkou zůstává, kdy asi tak dorazí a v jaké je aktuálně fázi. Že s hrou v Naughty Dog počítají víme z oficiálního vyjádření, každopádně několik důvěryhodnějších insiderů potvrdilo, že je již ve vývoji. Leaker ViewerAnon pak v červenci uvedl, že se dokonce chystá natáčení motion-capture.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama