PlayStation má v plánu koupit další studia
i Zdroj: Spite.cz
Returnal Novinka PlayStation má v plánu koupit další studia

PlayStation má v plánu koupit další studia

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

4. 4. 2022 11:39

Vedení PlayStationu potvrdilo, že po Bungie a Haven mají v plánu další velké akvizicie. Dojde opravdu na například Konami?

Reklama

Celý svět byl svědky šílených akvizic společnosti Microsoft, který koupil za desítky miliard studia jako Bethesda  (a celou velkou grupu studií) nebo  Activision Blizzard. Bylo jisté, že Sony zareaguje na toto posílení řad Xboxu, ovšem ne v řádech miliard, přesto se PlayStationu podařilo koupit například studio Housemarque, které nedavno připravilo sci-fi hru Returnal, studio Haven, které sice ještě nemá žádnou vlastní hru, nicméně je složené z profesionálů, které sehnala zakladatelka studia Jade Raymondová, ta dříve působila například v Ubisoftu, Electronic Arts nebo Google Stadia. A zapomenout nesmíme ani na Bungie (tvůrci série Destiny).

Tyto akvizice ale rozhodně nebyly poslední, šéf PlayStationu Jim Ryan prozradil, že se chystají další. Nyní můžeme jen spekulovat, o jaké by mohlo jít, každopádně se nějakou dobu mluví o například Konami, tomu jsme se věnovali zrovna nedavno. Koupit Konami by znamenalo získat velké značky jako Metal Gear Solid, Silent Hill, Castlevania nebo Pro Evolution Soccer a další. I tady by ale Sony muselo vytáhnout několik miliard dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama