PlayStation 5 možná bude umět prodávat digitální kopie her
i Zdroj: Spite.cz
Novinka PlayStation 5 možná bude umět prodávat digitální kopie her

PlayStation 5 možná bude umět prodávat digitální kopie her

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

31. 3. 2019 20:44

Tak tahle novinka budoucí PlayStation 5 hráče zaručeně potěší. Dodnes, pokud jsme si koupili fyzickou kopii, mohli jsme ji půjčit nebo prodat komukoliv dál. To se však nedalo říct o digitálně zakoupené hře.

Reklama

Zdá se, že Sony PlayStation má v rukávu hned několika parádních es. Že dostane konzole PlayStation 5 podporu zpětné kompatibility s hrami PS4, PS3 a PS2 už nějakou dobu víme. Nyní se na internetu objevila další skvělá zpráva. 

Sony si nechalo patentovat novinku, která "umí prodávat digitálně zakoupené hry". Dodnes jsme mohli půjčit nebo prodat hru komukoliv, však jen fyzické kopie. U PlayStation 5 bychom tuto možnost měli mít i u digitálně pořízených her. Jak to bude fungovat? V našem profilu a profilu kamaráda, každý na své konzoli, zaškrtne, zda-li s transakcí souhlasí a hotovo. Cenu hry si ale pravděpodobně nebude možné určit, pokud nepůjde o dočasné vypujčení na uvedený počet dnů. Hra by měla jít i darovat, tady už by o vlastní ceně šlo smlouvat, přeci jen ji většinou prodáváme kamarádovi nebo někomu osobně.

PlayStation 5 vyjde nejdříve na konci roku 2020.

Zdroj: Uspto.gov

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama