Plague Lords je nové taktické RPG, ve kterém vyrazíme na lov čarodějnic
i Zdroj: Red Unit Studios
Novinka Plague Lords je nové taktické RPG, ve kterém vyrazíme na lov čarodějnic

Plague Lords je nové taktické RPG, ve kterém vyrazíme na lov čarodějnic

David Vondráček

David Vondráček

30. 4. 2024 10:00

Indie studio Red Unit Studios si pro nás připravilo svou první hru. Plague Lords bude tahové, taktické RPG, ve kterém povedeme skupinu odvážlivců, která se snaží zabránit velké pohromě.

Reklama

Děj hry se odehrává ve 14. století. V Evropě řádí mor, zvaný Černá smrt. Lidé umírají po tisících a celá města jsou opuštěná. Když však záhadně zmizí jeden pohřešovaný šlechtic. Je vyslána malá skupina vojáků, kteří ho mají najít. Přitom zjistí znepokojující událost. Onen šlechtic totiž není první kdo zmizel, v okolí navíc propukla další záhadná epidemie a lidé jsou přesvědčeni, že to mají na svědomí místní čarodějnice.

A tady začíná naše hra. Protože naše malá skupina nemá proti zlu kolem šanci, musí postavit tábor, z okolních měst a vesnic pak verbovat lidi, kteří ještě nepodlehli moru. Přesvědčit obyčejné lidi k zoufalému boji ale často nebude jednoduchý úkol. V našem táboře, který se bude rozrůstat pak můžeme trénovat naše naverbované lidi. Ale není to jen tak. Každý člověk má mít jiné vlastnosti a intelekt. Ne z každého tak bude válečník, stejně tak z někoho neuděláme stavitele, nebo vůdce v boji. O vaše lidi se navíc budete muset starat, protože podlehnout mohou moru, zraněním nebo obyčejným infekcím.

Často pak nepůjde jen o hledání nových lidí v okolí. Najít můžeme i potřebné zásoby, nebo materiál. Postavy potřebují jíst, pít a někdy i spát. Je proto na nás, abychom jim tohle vše zajistili. To i z toho důvodu, že zlo kolem našeho tábora čas od času zaútočí a my tak musíme být připraveni. Dokážete přežít Černou smrt a její hrůzy? Nebo vás pohltí, jako vše kolem?

"Vyšetřování mnohočetných zmizení uprostřed černé smrti se promění v krvavý boj proti nové záhadné hrozbě. Přežijte v tahovém, taktickém pískovišti, spravujte osadu a desítky rolníků, řemeslníků a válečníků, abyste zastavili nadcházející pohromě.„ Takto o hře informuje popisek na Steamu.

Plague Lords jsou v plánu na konec letošního roku. Hra je v plánu pouze prozatím na PC a bez české lokalizace. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama