Phil Spencer měl v roce 2021 říct, že všechny hry ZeniMaxu budou vycházet pouze na Xbox
i Zdroj: Xbox Game Studios
Novinka Phil Spencer měl v roce 2021 říct, že všechny hry ZeniMaxu budou vycházet pouze na Xbox

Phil Spencer měl v roce 2021 říct, že všechny hry ZeniMaxu budou vycházet pouze na Xbox

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

2. 7. 2023 08:00

Chci všechny hry od Bethesdy a dalších jen na Xbox, řekl Phil Spencer v roce 2021. Šéf divize Xbox Game Studios mu odpověděl "Budeme mít problémy". Diskuze unikla na internet.

Reklama

Od chvíle, kdy Microsoft koupil společnost ZeniMax Media se řeší, co všechno by mohlo vyjít exkluzivně na Xbox a co naopak Microsoft nechá i konkurenci. Hráči se pochopitelně nejvíce báli již zajetých značek, jako The Elder Scrolls či Fallout. Navíc všechny již vyvíjené hry, které studia ZeniMaxu připravovala, měla vyjít dle smluv také na PlayStation. Těmi jsou Redfall, Starfield a další, nicméně Phil řekl NE! Hry vyjdou pouze na Xbox. Není tak divu, že hráči řeší, zda-li se oznámené The Elder Scrolls 6 objeví také na PlayStationu, odpověď je, že pravděpodobně ne. Diskuze těchto dvou bossů se objevila na veřejnosti znovu díky soudnímu řízení, kde se aktuálně stále řeší obchod Microsoft Activision Blizzard.

Pro veřejnost:

Phil Spencer několikrát veřejně zopakoval, že všechny hry nemusí vyjít pouze na Xbox, posuzovat se bude titul od titulu. Což by ve výsledku znamenalo, že většina vyjde pouze na konzole Xbox, objeví se ale i výjimka, která by se mohla podívat na konzole PlayStationu. Interně má být ale všechno trochu jinak.

Interně:

Na internet se dostala interní diskuze mezi šéfem Xboxu Philem Spencerem a ředitelem Xbox Game Studios Mattem Bootym. Phil měl Mattemu napsat, že “všechny hry budou Xbox exkluzivní”. Booty odpověděl “Můžeme mít problémy, vyřadíme tím spousty PlayStation hráčů”.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama