Nový Deus Ex zrušen! Studio Eidos Montreal propouští 97 lidí
i Zdroj: Eidos Montreal
Novinka Nový Deus Ex zrušen! Studio Eidos Montreal propouští 97 lidí

Nový Deus Ex zrušen! Studio Eidos Montreal propouští 97 lidí

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

30. 1. 2024 10:00

Došlo přesně na to, čeho jsme se obávali. Velké propouštění se týká i studia Eidos-Montreal, kde poslední dva roky vznikal nový díl série Deus Ex.

Reklama

Došlo na nejhorší. V posledních několika týdnech jsme vás hned několikrát informovali o propouštění zaměstnanců hned v několika velkých společnostech, mezi které patří například Activision Blizzard, Bungie, 343 Industries nebo Naughty Dog. 

O masivním propouštění se ale už minimálně rok mluví hlavně ve spojení s holdingovou společností Embracer Group, pod kterou patří například “gigant” THQ Nordic. Embracer byl v rámci šetření a restrukturalizace firmy nucen zrušit několik chystaných projektů a zavřít nepříliš výdělečná studia. 

Velmi jsme doufali, aby změny a rušení projektů nezasáhlo do studií jako Crystal Dynamics a Eidos Montreal, kde se právě připravuje nový Tomb Raider a údajně už nějakou dobu i Deus Ex, bohužel se tak stalo. Následkem těchto změn dochází k propouštění v Eidos, a to hned 97 zaměstnanců. Co je ještě horší, zejména pro hráče, nový Deus Ex, který byl ve vývoji poslední dva roky, byl zrušen.

Zprávu již oficiálně potvrdilo přímo studio Eidos na sociální síti X.

V rámci restrukturalizace jsme byli nuceni se rozloučit s 97 zaměstnanci z postu vývojářů, administrace a podpůrných služeb.

Deus Ex Remake

Asi jedinou nadějnou zprávou, byl náš článek z minulého týdne, kdy se objevila informace, že nespecifikované externí studio pracuje na remaku původního Deus Ex. Údajně vzniká v Unreal Engine 5 a nemá mít daleko od oznámení, insider mluví o březnu letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama