Nová upoutávka na Assassin's Creed: Mirage se zaměřuje na stealth a zbraně
i Zdroj: Ubisoft Bordeaux
Assassin's Creed: Mirage Novinka Nová upoutávka na Assassin's Creed: Mirage se zaměřuje na stealth a zbraně

Nová upoutávka na Assassin's Creed: Mirage se zaměřuje na stealth a zbraně

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

3. 10. 2023 13:30

Bez čeho se série Assassin's Creed nemůže obejít? Bez stealthu! A toho si v případě dílu Mirage užijeme dostatečně. Ubisoft vydal video, ve kterém se zaměřil pouze na stealth zbraně, možnosti a skilly. Nějakou velkou inovaci této mechaniky ale nečekejte.

Reklama

Jestli zkrátka něco patří k sérii Assassin's Creed, pak je to oblíbený stealth. Ten ve hrách využíváme hlavně ve chvíli, kdy se potřebujeme skrýt před nebezpečím a potichu projít či někoho tajně a tiše eliminovat. Konkrétně v Mirage stealth využijeme podstatně ve více situacích než v předchozích dílech - to bylo řečeno už dávno těsně po oznámení hry.

Tiché zbraně

Během průchodu Bagdádem a jeho okolí narazíme na spousty míst, kde stealth budeme potřebovat. Zatím co některé situace zabíjení nevyžadují, jiné ano. V případě, že se stráží a nepřátel budeme chtít zbavit pěkně potichu, nám bude k dispozici několik zbraní.

  • Vrhací dýky: V našem arsenálu zbraní samozřejmě nesmí chybět vrhací dýky. Jsou tiché, na slabší stráže vystačí jedna a ve většině případech si dýku z mrtvol můžeme vzít a využít znovu.
  • Foukačka: Díky foukačce můžeme naše nepřátele dočasně uspat. Pozor ale, za pár vteřin se probudí a pokud vás uvidí, máte velký problém.
  • Čepel: Správný asasín u sebe nosí skrytou čepel. Ne však ve všech dílech hned od začátku. Jak to bude v případě Mirage není jasné, ve hře se však 100 procentně objeví. 

Další zbraně a předměty

Kromě doslova “stealth” zbraní se nám do rukou dostanou i další zajímavé a předměty. 

  • Dýmovnice: V tomto případě je asi všem jasné, k čemu dýmovnice poslouží. Dokáže vytvořit dokonalou clonu, ve které se nepřátele nedokážou orientovat. Co uděláme my? Buď rychle proběhneme nebo své nepřátele eliminujeme.
  • Louč: Ta nám pomůže hlavně ve chvíli, kdy se ocitneme v absolutní tmě. Rozsvítit bychom pak s ní mohli další louče či předem určená ohniště.

Více v přiloženém traileru. Assassin's Creed: Mirage vyjde 5. října 2023 na PC, PlayStation a Xbox. A díky několika fanouškům, se minimálně PC verze dočká velmi rychle české lokalizace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama