Norland je nový strategický simulátor království, inspirovanými hrami jako Rimworld nebo Crusader Kings
i Zdroj: volně k užití / Long Jaunt
Novinka Norland je nový strategický simulátor království, inspirovanými hrami jako Rimworld nebo Crusader Kings

Norland je nový strategický simulátor království, inspirovanými hrami jako Rimworld nebo Crusader Kings

David Vondráček

David Vondráček

23. 3. 2024 08:00

Long Jaunt je vývojář, který se doposud zaměřoval na mobilní hry, nutno dodat, že vcelku dobře hodnocenými. Norland je tak jeho první PC hrou a malé ambice rozhodně nemá.

Reklama

Vžijete se do role šlechtického rodu, který vlastní město o které se vy staráte. Lidé tu pak mají různá povolání, jako třeba voják, aristokrat, rolník nebo obyčejný zločinec. Každý pak bude mít svoje vlastní potřeby a zájmy, o které se budete muset postarat. Lidé ve vašem městě ale nebude to jediné o co se budete starat. Také jednotlivý členové vaší rodiny se mohou milovat, nenávidět, intrikovat nebo se zrazovat. 

Pokud budou obyvatelé vašeho města nespokojeni, velmi lehce může dojít ke krvavému povstání. Pokud naopak budou lidé spokojeni, vaše město bude jen růst a obyvatel přibývat. Samotní lidé pak mají mít různé charaktery, zájmy nebo koníčky.  To ve výsledku znamená, že někdo se bude milovat, někdo zase nenávidět. k vidění tak mohou být svatby, nebo vraždy. Také armáda bude velmi důležitá, protože ve vašem okolí se ocitají i jiná města, která lze dobíjet, nebo naopak se bude potřeba se před nimi bránit. K dispozici bude i diplomacie, takže bude možné se s vaším silnějším sousedem rozumně domluvit.

V neposlední řadě tu budou události, které budou celý svět ovlivňovat. Může vás zasáhnout uprchlická vlna a vaše město tak bude doslova přelidněné, nebo naopak vás může postihnout mor a lidé budou ve velkém umírat, nebo jednoduše dorazí do vašeho města náboženští fanatici. Norland je zkrátka nevyzpytatelný a jaká bude vaše cesta bude záležet čistě jen na vás. Budete krutý, dobyvačný tyran, nebo uznávaný, dobrý vládce? A nezapomeňte sem tam na nějakou tu popravičku. 

"Norland je simulátor středověkého království, který generuje příběhy. Spravujte svou šlechtickou rodinu, když budete čelit třídnímu konfliktu, zločinu, revoltám, náboženskému boji, ekonomickým problémům, osobním vztahům, zradě, tajným vraždám a velkolepým bitvám.„ Takto o hře Norland mluví popisek na Steamu.

Norland dorazí na PC už v květnu. Jistě vás taky potěší to, že hra bude také v češtině. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama