Nintendo údajně přesouvá výrobu Switche mimo Čínu a plánuje vylepšenou verzi konzole
i Zdroj: Spite.cz
Novinka Nintendo údajně přesouvá výrobu Switche mimo Čínu a plánuje vylepšenou verzi konzole

Nintendo údajně přesouvá výrobu Switche mimo Čínu a plánuje vylepšenou verzi konzole

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

20. 6. 2019 11:32

Výroba nejnovější konzole od Nintenda by se podle důvěryhodného zdroje mohla přesunout z Číny do uplně jiné země. Mohou za to snad sankce a obchodní válka mezi USA a Čínou?

Reklama

Obchodní válka mezi USA a Čínou pokračuje. Největší problémy aktuálně dělá společnosti Huawei, což oficiálně uznal i zakladatel firmy. Konec operačního systému Android, konec podpory a partnerství s Microsoftem, NVIDIA nebo Intel a spousty dalších.

A podobně by klidně mohla dopadnout Japonská společnost Nintendo, která v Číně vyrábí svou konzoli Switch. Podle New Yorského deníku Wall Street Journal, Nintendo plánuje přesunout výrobu mimo Čínu, s vysokou pravděpodobností za to mohou sankce a 25% clo ze strany USA na výrobky v Číně. 

Mimo tuto zprávu se objevila ještě druhá zajímavost. Nintendo údajně plánuje vydat v nejbližší době další dvě verze Switche. Jedna trochu menší a ještě ořezanější než ta aktuální a druhá upgradovaná, tedy něco jako PS4 a PS4 Pro. Nebyl by to vůbec špatný krok, jelikož hry jsou od vydání Switche náročnější a takový The Witcher 3 poběží na aktuálním Switchi pouze na 570p. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama