Microsoft začal na svých konzolích blokovat neautorizované příslušenství a ovladače třetích stran
i Zdroj: Microsoft
Novinka Microsoft začal na svých konzolích blokovat neautorizované příslušenství a ovladače třetích stran

Microsoft začal na svých konzolích blokovat neautorizované příslušenství a ovladače třetích stran

Richard Šimáček

Richard Šimáček

31. 10. 2023 18:00

Zdá se, že Microsoft bude od 12. listopadu blokovat neautorizované příslušenství a ovladače třetích stran pro konzole Xbox řady X|S. Microsoft však údajně plánuje rozšířit svůj program schválených třetích stran pro ovladače.

Reklama

Majitel Xboxu ve Velké Británii, kterého si poprvé všiml server Windows Central, dostal při připojení ovladače třetí strany chybovou zprávu 0x82d60002. Zpráva zněla: "Připojené příslušenství není autorizováno. Používání neautorizovaného příslušenství ohrožuje váš herní zážitek. Z tohoto důvodu bude neautorizované příslušenství dne 11. 12. 2023 zablokováno."

Windows Central také informoval, že to může souviset s plány společnosti Microsoft na rozšíření programu pro schválené bezdrátové ovladače Xbox třetích stran. Vydávání bezdrátových ovladačů pro Xbox bylo pro třetí strany dosud problémem, ale tyto změny by mohly vést k tomu, že jich bude na trh uvedeno více. Tyto nové blokace pro neautorizované ovladače mohou být způsobeny tím, že se Microsoft obává povolovat příslušenství, které by umožňovalo hráčům podvádět.

Společnost Microsoft se zatím k této konkrétní záležitosti nevyjádřila a není známo, zda tuto politiku změní, nebo v ní bude pokračovat. Microsoftu není cizí, že v důsledku negativní zpětné vazby zásady odvolává. V roce 2021 Microsoft plánoval zvýšit cenu služby Xbox Live Gold, ale po zaznamenání odporu fanoušků toto rozhodnutí zrušil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama