Metro Awakening v první ukázce. Je to VR hra a vyjde ještě tento rok
i Zdroj: Vertigo Games
Metro Awakening Novinka Metro Awakening v první ukázce. Je to VR hra a vyjde ještě tento rok

Metro Awakening v první ukázce. Je to VR hra a vyjde ještě tento rok

Richard Šimáček

Richard Šimáček

1. 2. 2024 08:00

Nová hra Metro byla oficiálně odhalena. Tentokrát půjde o titul ryze pro virtuální realitu. Vyjde na PlayStation VR2, Steam VR a dokonce i Meta Quest.

Reklama

Společnost Sony na akci State of Play ukázala nový přírůstek do série Metro her. Tentokrát půjde čistě o hru pro virtuální realitu. Dočkáme se tedy pořádně realistického zážitku moskevského metra. 

Metro Awakening se odehrává před událostmi hry Metro 2033 z roku 2010. Ve hře Awakening budou hráči ovládat Serdara, lékaře, který prohledává tunely metra, aby našel svou ženu. Na rozdíl od ostatních her ze série Metro je Awakening vyvíjen společností Vertigo Games.

Oznámení není úplně překvapivé, protože autor série Dmitry Glukhovsky koncem roku 2019 v příspěvku na Instagramu prozradil, že 4A Games vyvíjí další hru v sérii, někteří přitom naráželi na to, že půjde o pokračování předchozího dílu. Samotný autor knih Glukhovsky se na projektu podílí.

Všechno, co známe z předchozích dílů, bude zastoupeno i zde, takže se dočkáme klaustrofobických tunelů, monster, nadpřirozených sil a prvků přežití, a i plížení či boje z první osoby. Samotné zbraně, které budeme ve hře používat, také vypadají velmi povědomě. Vývojáři také zmínili, že haptika na PS VR2 nabídne lepší pocit se zacházením se zbraněmi a bude i simulovat utržená zranění.

 Metro Awakening vyjde tento rok a budeme si ho moci zahrát na PS VR2, Meta Quest 2 + 3 a Steam VR.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama