Metaverse: Policie vyšetřuje první znásilnění nezletilé dívky ve VR
i Zdroj: Copilot / Jakub Hergesell
Novinka Metaverse: Policie vyšetřuje první znásilnění nezletilé dívky ve VR

Metaverse: Policie vyšetřuje první znásilnění nezletilé dívky ve VR

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

6. 1. 2024 07:00 2

Zatímco většina lidí může MetaVerse vnímat především v pozitivním světle, začínají se objevovat i temné stránky. Policie nyní řeší první případ znásilnění ve VR světě.

Reklama

Britská policie je možná prvním bezpečnostním sborem na světě, která vyšetřuje “virtuální” znásilnění, ke kterému mělo v novém fenoménu MetaVerse. MetaVerse je virtuální svět, kde si lidé založí vlastního avatara (virtuální postavičku), se kterou mohou vytvářet a dělat ať už sólo, nebo skupinově, prakticky cokoliv - podobně jako v reálném světě.

Mladá dívka z ostrovů si však příliš zábavy neužila. Teprve 16letou slečnu si vyhlédla parta chlapců (pravděpodobně připravený gang), kteří ji doslova sexuálně napadli. Dívka samozřejmě neutrpěla žádná fyzická zranění, odnesla si ale velmi nepříjemný psychický zážitek, který dle specialistů lze přirovnat k post-traumatu z fyzického znásilnění.

Policisté, ale i veřejnost nyní volají po nastavení legislativy, která by jasně měla určit hranice i pro virtuální svět. Je samozřejmé, že čím bude MetaVerse populárnější a dostupnější, začnou se i zde objevovat podvody, napadání nebo šikana. Otázkou pak je, měla by policie řešit tyto virtuální napadání ve stejném měřítku? Přeci jen, člověku stačí sundat VR headset, čímž se ze světa MetaVersu dostane v rámci sekundy, maximálně dvou. Každopádně i tak by měla být hranice, kterou nelze překročit

Co je Metavese?

Metaverse představila společnost Meta (dříve Facebook), nicméně není přímým vlastníkem. Metaverse nikomu nepatří, jde o veřejný, takový “internet 2.0”, který též nikomu nepatří, přesto se do něj připojujeme a vzájemně komunikujeme apod. Do světa MV se zapojíte díky brýlím pro virtuální realitu. Velmi dobře se to pokusil vysvětlit přiložené video níže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama