Men of War II je pokračování oblíbené válečné strategie
i Zdroj: Best Way
Novinka Men of War II je pokračování oblíbené válečné strategie

Men of War II je pokračování oblíbené válečné strategie

David Vondráček

David Vondráček

31. 1. 2024 19:00

Za vývojem hry tentokrát stojí indie studio Best Way, nikoliv Digitalmindsoft, které stálo za prvním dílem Men of War i následujících pokračování. Má jít o jakýsi návrat ke kořenům.

Reklama

Co nám Men of War nabídne? V první řadě klasickou příběhovou kampaň, kde si zahrajeme za Rusko, Německo a spojence. Jednotlivé mise se pak budou odehrávat na západní a východní frontě po vzoru prvního dílu. Což je dobrá zpráva, klasická kampaň totiž v následujících dílech už chyběla a vývojáři se spíš zaměřovali na multiplayer. Ten v tomto díle samozřejmě chybět nebude. K dispozici bude z počátku více jak 20 map a nebudě chybět ani režim pro 15 a více hráčů. 

Hra navíc nabídne ještě 2 historické kampaně. Operaci Bagration, jednu z největších operací celé druhé světové války, a operaci Overlord, tedy vylodění spojenců v Normandii. Další novinkou mají být letecké jednotky a dohromady má hra nabídnout více než 300 jednotek. Vývojáři také slibují podporu pro modifikace.

Jako fanoušek série jsem rád, že se Men of War vrací s klasickou kampaní. Na druhou stranu mi přijde, že novinek zase není tolik a už z trailerů jsem poznal stejné hlášky z předešlých her, co se stále opakují. Hra láká i na přímé ovládání jednotek, což už také v předešlých dílech bylo. A celkově když se dívám na trailer, oproti starším dílům zase tolik změn nevidím. I proto jsem zvědavý na finální hru. 

„Prožijte válku jako nikdy předtím! Men of War II, očekávané pokračování úspěšné značky RTS, přináší zcela nové jednotky, lokace, kampaně a herní režimy, v kombinaci s typickou historickou přesností této značky a akční hratelností na východních a západních frontách druhé světové války."  Tohle se o hře píše na stránce Steam.

Men of War II přesné datum vydání zatím nemá, hra by ale měla vyjít ještě letos. V plánu je zatím pouze na PC a bez češtiny. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama