Marvel údajně zvažuje návrat původního obsazení Avengers
i Zdroj: Marvel Studios
Filmy a seriály Novinka Marvel údajně zvažuje návrat původního obsazení Avengers

Marvel údajně zvažuje návrat původního obsazení Avengers

Richard Šimáček

Richard Šimáček

2. 11. 2023 14:00

Uprostřed nejistoty ohledně současného stavu MCU vedení Marvelu zřejmě uvažovalo o návratu ke kořenům. Tato myšlenka se objevila v době, kdy se vedení potýká s přetrvávajícími tvůrčími problémy. Problémy začaly po vydání posledního filmu Avengers: Endgame.

Reklama

Nová zpráva z Variety se zabývá některými zásadními problémy kolem MCU, zejména těmi, které se týkají obsahu v posledních několika letech od Avengers: Endgame. Jedním z uvažovaných řešení? Podle všeho nový film Avengers s původním obsazením. Ten by podle zprávy Variety zahrnoval návrat Tonyho Starka/Iron Mana Roberta Downeyho Jr. a Nataši Romanoffové/Černé vdovy Scarlett Johanssonové navzdory jejich smrti v Endgame. Marvel se však údajně k tomuto drastickému návrhu "nezavázal".

To je přinejmenším částečně způsobeno tím, že vzhledem k pověstně vysokým platům herců MCU by se tento plán ukázal jako drahý pro studio, které už tak krvácí z peněz. Podle zdrojů Variety činil Downeyho předběžný plat za Iron Mana 3 25 milionů dolarů a to ani nepočítáme procenta z kasovních zisků, která mnozí herci získávají také jako kompenzaci.

Problémy v rámci MCU

Návrat k OG postavám Avengers by nebyl žádnou maličkostí, zejména s ohledem na to, jak pozitivně bylo přijato zakončení ságy Infinity v MCU - Endgame. Jak ale rozebírá zpráva Variety, MCU se momentálně nachází na jakési existenční křižovatce, kterou se generální ředitel společnosti Disney Bob Iger snaží zvládnout.

Do toho se také vkládá drama kolem březnového vyhazovu Victorie Alonso ze studia Marvel, což bylo tehdy šokující, vzhledem k tomu, že Alonso patřila k nejvlivnějším producentům Marvelu. Tehdy se objevily informace, že Alonso byla vyhozena kvůli porušení smlouvy týkající se jejího působení jako producentky na dramatu Argentina 1985, nominovaném na Oscara, od studia Amazon.

Zdroje Variety však tvrdí, že ve skutečnosti šlo o reakci na vnímaný propad kvality MCU od Endgame, zejména kolem VFX. Jako prezident pro fyzickou, postprodukční, VFX a animaci ve studiu Marvel padla velká část odpovědnosti na Alonsa.

Stojí však za zmínku, že jiné zdroje ve zprávě uvedly, že Alonso byl obětním beránkem za problémy se scénářem MCU. V původním scénáři She-Hulk se například proměna hvězdy Tatiany Maslany odehrála až v osmém díle. Když však byl scénář přepracován, aby ukázal více z její zápletky, musel tým VFX náhle začít řešit další problémy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama