Manhunt byl původně first-person akcí, k pohledu 3. osoby se přešlo později
i Zdroj: Rockstar Games
Manhunt Novinka Manhunt byl původně first-person akcí, k pohledu 3. osoby se přešlo později

Manhunt byl původně first-person akcí, k pohledu 3. osoby se přešlo později

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

26. 11. 2023 08:00

Obbe Vermeij se rozpovídal také o sérii Manhunt, konkrétně vzpomenul první díl. Co prozradil veřejnosti? Ani tento vývoj neprobíhal hladce.

Reklama

Historie R* tak, jak ji neznáme

Bývalý ředitel Rockstar North, Obbe Vermeij, si založil osobní blog, kde vzpomíná na zajímavé příběhy, které se udály během vývoje starších her v Rockstar Games. Všechny příběhy najdete pod tagem “Historie Rockstar Games” - v následujících dnech v nich budeme pokračovat.


Bývalý technický ředitel Obbe Vermeij nezapomněl ani na vývoj prvního dílu Manhunt. V první řadě si dobře vzpomíná, že nechybělo moc, a Manhunt nikdy nevyšlo. Hra si procházela prakticky vývojovým peklem. Spousta věcí nešla podle plánu a vývoj opustilo několik důležitých lidí, nakonec byli tvůrci z Rockstar North nuceni odebrat spousty obsahu.

Vývoj později podpořilo několik vývojářů série Grand Theft Auto,

Vše nakonec dopadlo dobře, vývoji pomohli vývojáři, kteří dříve pracovali na sérii Grand Theft Auto. Ti vyřešili například problémy s optimalizací nebo zamrzání hry. 

Manhunt z pohledu první osoby?

Informace, o které možná nikdy nikdo nemluvil. Věděli jste, že Manhunt původně mělo nabídnout kameru z pohledu vlastních očí? Jak podotýká Obbe, hra se připravovala v době, kdy third-person nebyla příliš využívaná. Vše se nakonec muselo změnit.

Poměrně pozdě během vývoje se Leslie Benzies rozhodl přejít na 3. osobu,

říká na svém blogu (již není dostupný). Dodal pak i střípky, které krásně doplnily další jeho příběh o dávné historii Rockstar North.

  • Název hry: Od začátku hra vznikala jako Manhunt, nebylo žádné projektové či pracovní jméno. Přesto se Rockstaru nezdálo a pokoušeli se vybrat jiné, nakonec ale zůstalo.
  • Jen pro 18+ let: Rockstar od začátku chtěl temnou a brutální hru, zkrátka počítali s tím, že hra cílí na starší hráče 18let.

Co se stalo se sérií Manhunt? Doslova ji odzvonilo a pravděpodobně se dalšího dílu nikdy nedočkáme. Rockstar má přiliš práce s novým Grand Theft Auto, po té přijde na řadu Red Dead Redemption 3. Přesto se ale tvrdí, že nová pobočka Rockstar LA pracuje na něčem úplně jiném, že by Bully 2?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama