Lenovo LOQ - výkonné dostupné herní notebooky
i Zdroj: Lenovo
Článek Lenovo LOQ - výkonné dostupné herní notebooky

Lenovo LOQ - výkonné dostupné herní notebooky

Komerční sdělení
5. 7. 2023 14:00

Ideální poměr ceny a výkonu pro hráče? Přesně tak lze jednou větou vystihnout novou řadu herních notebooků Lenovo LOQ. Vydejte se s námi na prohlídku jednoho z nových našlapaných, a přitom skvěle mobilních notebooků LOQ, které Lenovo uvádí jakožto dostupnější alternativu k prémiové etablované herní značce Legion.

Reklama

Pod třípísmenným brandovým označením LOQ se ukrývá plejáda zbrusu nových přenosných počítačů určených nejen pro hráče. Najdete zde modely s 15 i 16palcovými displeji s různými variantami rozlišení i obnovovacími frekvencemi, různé konfigurace využívající procesory výrobců AMD i Intel a hlavně dedikované grafické čipy NVIDIA GeForce RTX včetně poslední série 40.

Lenovo LOQ - výkonné dostupné herní notebooky
i Zdroj: Lenovo

Lenovo LOQ 15IRH8 - mix optimálního výkonu pro hráče

Vaší vstupenkou ke hraní her téměř odkudkoliv či k využívání porce výpočetního výkonu třeba pro práci s videem nebo streamování se může stát právě představovaný notebook Lenovo LOQ 15IRH8. Nabídne totiž výjimečný skvělou kombinaci výbavy a potřebného výkonu. 

O výpočetní výkon se postarají procesory Intel 13. generace - v tomto případě Intel Core i5 13420H s kombinací 4 výkonných jader a 4 účinných jader, z nichž první kategorie dosahuje frekvencí až 4,6 GHz. V benchmarku Cinebench R23 jsme mu naměřili perfektních 11 260 bodů.

Procesoru sekunduje grafická karta s čipem NVIDIA GeForce RTX 4050 6 GB s taktem až 2370 Hz a TGP 95 W, využívající ray-tracingová jádra 3. generace a jádra Tensor 4. generace optimalizující technologii DLSS 3 k doručování výrazně vyšších snímkových frekvencí. Tato grafika podporuje také funkci MUX Switch, která umožní deaktivovat integrovanou grafiku a získat tak ve hrách ještě vyšší výkon. Nechybí ale ani rychlé SSD úložiště s kapacitou 1 TB, díky kterému se vám hry i aplikace budou načítat bez zbytečných prodlev, a samozřejmě taktéž blesková operační paměť typu DDR5 s taktem 5200 MHz a kapacitou 16 GB osazená ve dvou slotech.

Nejlépe vybavené u dostupné konfigurace tohoto modelu obsahují dokonce procesor Intel Core i7 13700H a grafiku až NVIDIA GeForce RTX 4060.

Lenovo LOQ - výkonné dostupné herní notebooky
i Zdroj: Lenovo

Tichý chod a skvělý displej

Takovouto porci výkonu je nutno chladit, a to efektivně a tiše. O to se postará důmyslná konstrukce chlazení se čtveřicí heatpipes a duálními 85mm ventilátory, kterými je osazena spodní část základny. Otvory pro nasávání studeného vzduchu a vývod teplého jsou opravdu velké, což usnadňuje cirkulaci. Notebook zůstává tichý i při velké zátěži. Vyzkoušeli jsme stress test grafické karty v aplikaci OCCT a teploty čipu se držely stabilně kolem 75°C, což je velmi příznivá úroveň. Podsvícená RGB klávesnice zahříváním netrpí a vy se tak můžete věnovat dlouhým herním seancím v komfortu.

IPS displej s úhlopříčkou 15" nabídne velkorysé rozlišení WQHD (1440p), obnovovací frekvenci 165 Hz a bleskurychlou 3ms odezvu. Tato verze navíc poskytuje 100% pokrytí barevného gamutu sRGB, takže má skvělé podání barev hodící se například na práci s grafikou, ale i editaci fotografií na profesionální úrovni.

Dostupné jsou i konfigurace s FullHD panelem s obnovovací frekvencí 144 Hz. 

Zásluhou rychlé obnovovací frekvence a odezvy si užijete naprosto plynulý obraz těžící z vysokých FPS zprostředkovaných grafickým čipem. V akčních titulech budete reagovat bleskově a nic vás nezastaví na cestě za vítězstvím. O výborný audiozážitek se postará technologie Nahimic by Steelseries implementovaná v softwaru Lenovo Vantage. Využít s ní můžete pokročilý ekvalizér i nastavení prostorového zvuku.

Lenovo LOQ - výkonné dostupné herní notebooky
i Zdroj: Lenovo

Zahrajte si nejnovější tituly

Výhody DLSS 3 jsme si vyzkoušeli na vlastní kůži při kouzelnickém putování v Hogwarts Legacy. Bez upscalovacích technologií se snímkové frekvence v rozlišení 1440p a vysokých grafických detailech pohybovaly lehce nad 60 FPS. S využitím automatického DLSS 3 se snímky dostaly až nad 80 FPS. Výborně vypadá s grafickým profilem High a stejným rozlišením i hra A Plague Tale: Requiem. Zde se frekvence držela kolem 60 snímků za vteřinu. Bez DLSS byste se pohybovali kolem 45 FPS. Užijete si tak komfortně i nejnovější áčkové hry.

LOQ notebooky s výborným poměrem ceny a výkonu

Vyberte si svůj nový herní notebook Lenovo LOQ a pusťte se do hraní. Perfektní kombinace výkonných komponent, moderních technologií a příznivé ceny dělá z této nové herní řady přenosných počítačů skvělou volbu. Podívejte se do nabídky prodejců a vyberte si model, který bude vašim potřebám vyhovovat nejlépe!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama