Klávesnice po 30 letech dostanou nové tlačítko, připravte se na Copilot
i Zdroj: Spite / Jakub Hergesell
Novinka Klávesnice po 30 letech dostanou nové tlačítko, připravte se na Copilot

Klávesnice po 30 letech dostanou nové tlačítko, připravte se na Copilot

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

6. 1. 2024 11:00 2

Již tento měsíc se v obchodech objeví první klávesnice, které obsahují zbrusu nové tlačítko. Je jím Copilot - revoluční aplikace, která uživatelům pomůže díky umělé inteligenci.

Reklama

Hardware (konkrétně ten uvnitř) našich PC sestav, konzolí nebo příslušenství dostává sem tam, po několika letech změny či nové možnosti. Co se ale už téměř 30 let nezměnilo, je klávesnice. Sem tam se objevila herní, která nabídla podstatně více tlačítek nebo lehce přeházená tlačítka. Ty nejdůležitější se ale stále drží na svém místě a nic je nenahradí. Tedy, do teď nenahradilo, ani žádné nové nepřibylo.

To se brzy změní. Na klávesnicích bychom nově měli nalézt tlačítko “Copilot”. Jak již možná někoho z vás mohlo napadnout, půjde o spuštění a komunikaci s umělou inteligencí

Klávesnice po 30 letech dostanou nové tlačítko, připravte se na Copilot
i Zdroj: Microsoft

Zbrusu nové tlačítko by mělo doprovodit všechny nově vyrobené klávesnice, první z nich půjdou do prodeje už tento měsíc. Jak jsme již zmínili výše, půjde o tlačítko s ikonkou aplikace “Copilot”, která v sekundě dokáže otevřít několik možností a nabídne práci s umělou inteligencí. Jak můžete vidět na přiloženém obrázku výše, najdete jej vedle šipek.

Copilot podporuje pouze Windows 11 a uživatelům nabídne jazykový model GPT-4 od společnosti OpenAI, do níž už Microsoft investoval 13 miliard dolarů. Nepůjde pouze o textovou komunikaci s umělou inteligencí, ale také o generování vysoce kvalitních obrázků a další. Více bude přiblíženo na CES 2024, které odstartuje 9. ledna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama