Kauza poplatky za instalaci Unity pokračuje. Její hamižné plány nevyšly, společnost chystá změny
i Zdroj: Unity
Novinka Kauza poplatky za instalaci Unity pokračuje. Její hamižné plány nevyšly, společnost chystá změny

Kauza poplatky za instalaci Unity pokračuje. Její hamižné plány nevyšly, společnost chystá změny

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

18. 9. 2023 14:30

Unity se na Twitteru omluvilo za chystanou změnu své politiky. Společnost před několika dny šokovala vývojáře, když oznámila nečekané změny a další poplatky. Pojďme si shrnout celou kauzu.

Reklama

Pojďme se na chvíli věnovat kauze, kterou rozpoutala společnost, jež stojí za Unity Engine. Unity Engine je jedním z populárních enginů, na kterém tvůrci ať už AAA nebo menších her, staví své projekty. Do nedávna však nikdo netušil, co “peklo” společnost rozpoutá nečekanou změnou. 

Každá instalace vás bude stát poplatek

Vedení společnosti oznámilo nový poplatek za Unity Runtime, ten by se měl od ledna 2024 vztahovat na hry, které splní minimální hranici tržeb a dosáhnou minimálního počtu instalací Unity Engine. Tahle neskutečně drzá a hamižná kauza rozpoutala okamžitou nenávist vůči Unity. Tvůrci her, jenž engine využívají se společně proti novému pravidlu postavili a dali jasně najevo, že s tím nesouhlasí. Našli se pak i tací, co společnosti vyhrožovali smrtí.

Unity nakonec ustupuje?

Unity narazilo a vedení společnosti si toho je velmi dobře vědomo. Vyšlo vyjádření, že v reakci na zpětnou vazbu vývojářů proběhnou změny. Unity se na Twitteru omluvilo a vydalo prohlášení.

Omlouváme se za zmatek a úzkost způsobenou novou politikou poplatků, kterou jsme oznámili v úterý

Co je Unity?

Unity je multiplatformní herní engine vyvinutý společností Unity Technologies. Byl použit pro vývoj her pro PC, konzole, mobily a web. První verze podporovala pouze OS X a byla představena na celosvětové konferenci Applu v roce 2005. Od té doby byl rozvinut o více než patnáct dalších platforem.” Dočtete se v oficiálním popisku.

Ukázka Unity cinematic

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama