Jen lokalizace pro Marvel's Spider-Man 2 vyšly PlayStation na 156 milionů korun
i Zdroj: Insomniac Games
Marvel's Spider-Man 2 Novinka Jen lokalizace pro Marvel's Spider-Man 2 vyšly PlayStation na 156 milionů korun

Jen lokalizace pro Marvel's Spider-Man 2 vyšly PlayStation na 156 milionů korun

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

24. 12. 2023 13:00

Na internet unikly informace o financování hry Marvel's Spider-Man 2. Celkový vývoj měl stát neskutečných 300 milionů dolarů. Kolik Insomniac muselo prodat kopií, aby bylo v plusu?

Reklama

Nedávný masivní únik informací z kanceláří studia Insomniac Games neodhalil pouze soukromé informace zaměstnanců, nebo náhled na chystané hry do budoucna. Dozvídáme se i detaily ohledně investic a financí společnosti Insomniac. Tentokrát se jedná konkrétně o hru Marvel's Spider-Man 2. Podle dokumentu, stál kompletní vývoj se vším všude neuvěřitelných 300 milionů dolarů

Vidět pak můžeme, kolik stály jednotlivé části. Nás popravdě nejvíce zaujala cena za lokalizace. PlayStation měla vyjít na obrovských 7 milionů dolarů, což je v přepočtu asi 156 milionů korun. Pokud se však snímek níže zakládá na pravdě. Nicméně získali jsme vyjádření experta na lokalizace.

Jen lokalizace pro Marvel's Spider-Man 2 vyšly PlayStation na 156 milionů korun
i Zdroj: Insomniac Games

Z oficiálních zdrojů to vypadá, že hru lokalizovali do 25 jazyků. Z toho je i dabingem arabština, francouzština, němčina, italština, japonština, polština, portugalština, ruština, evropská i latinskoamerická španělština. Zejména náklady na dabing většinou šplhají do závratných výšin, takže vezmeme-li v potaz náklady na veškeré úkony spojené s lokalizací, což je nejen překlad, ale také jistě i korektury, lokalizační testování, implementace, řízení projektu atd. atd., dokážu si představit, že lokalizace takového AAA titulu do tolika jazyků může sahat k uváděné částce, zejména pokud obsahuje velké množství textu a postav,” říká Vojtěch Schubert z Context Heroes.


Pokud si spočítáme vynaložené finance na vývoj, support a prakticky všeho okolo, muselo by Insomniac Games prodat téměř 8 milionů kopií za plnou cenu, pak by se vše vyrovnalo a studio mohlo pomalu vydělávat. Kolik prodaných kopií v současnosti má, nevíme. Nicméně v listopadu měl být dosažen milník 5 milionů kopií.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama