Jak je na tom fanouškovská čeština pro Baldur's Gate 3? A jak dlouho ještě potrvá?
i Zdroj: Larian Studios
Češtiny do her Baldur's Gate 3 Novinka Jak je na tom fanouškovská čeština pro Baldur's Gate 3? A jak dlouho ještě potrvá?

Jak je na tom fanouškovská čeština pro Baldur's Gate 3? A jak dlouho ještě potrvá?

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

7. 8. 2023 17:00

17 000 různých konců, stovky hráčského rozhodnutí nebo 16 758 stran ve formátu A5, to je gigantické RPG Baldur's Gate 3 od Larian Studios. A do tak šíleného překladu se pustil tým zhruba 12 lidí (očekávají se i další). Vydání však může být i roky daleko.

Reklama

Baldur's Gate 3 prakticky od oznámení patřilo mezi nejočekávanější RPG posledních let. A díky bohu, už takhle náročnou herní komunitu nezklamalo, hra si v recenzích odnáší v průměru 9 / 10, po sečtení desítek různých recenzí vychází na úctyhodných 9.4 / 10, což z Baldur's Gate 3 dělá možná nejlépe hodnocenou hru letošního roku. Nicméně pro české či slovenské hráče může mít jeden zásadní nedostatek, a to českou lokalizaci, kterou ve hře bohužel nenajdeme. 

Každopádně i tentokrát se našla skupina překladatelů, která se do tak obrovského překladu, jakým Baldur's Gate 3 je, pustila. V době psaní článku je zhruba na 36 %, nicméně jak sami autoři češtiny přiznávají, dokončit ji může trvat i více než rok, záležet bude na počtu členů. Aktuálně na překladu pracuje 12 lidí a další by se měli přidat v dohledné době.

Statistiky

  • Počet stran: Dialogů je tak hodně, že by ve knižním formátu A5 vyšla na 16 758 stran.
  • Detaily: “To si můžete představit jako 13x trilogie Pána prstenů, 4,2x komplet 8 dílů Harryho Pottera nebo 3,5x stávající 5.ti dílný komplet Her o trůny,” píše se na oficiální stránce.

Jaký je stav českého překladu?

AKTUALIZUJEME: 39 % - 21. srpna 2023 | článek budeme pravidelně aktualizovat (zhruba každé 2 týdny), vždy se zde dozvíte, jak na tom čeština je. Sledovat ji stejně můžete i na stránkách překladatelského týmu z Prehladyher.eu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama