Hrát můžete jen dvě hodiny denně a víc ne! Čína představila nové zákony pro mladistvé
i Zdroj: Vlastní
Novinka Hrát můžete jen dvě hodiny denně a víc ne! Čína představila nové zákony pro mladistvé

Hrát můžete jen dvě hodiny denně a víc ne! Čína představila nové zákony pro mladistvé

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

5. 8. 2023 08:00

Čína pokračuje v omezování mladých hráčů a nově jim dovolí hrát pouze 2 hodiny denně. Mladší 15let to pak budou mít podstatně složitější, dovolených mají pouze 40 minut. Jak se na celé rozhodnutí koukáte vy, je to podle vás v pořádku?

Reklama

Nezletilí hráči v Číně to v posledních letech mají těžší a těžší, tamní vláda se mladé playery snaží stále více omezovat. Posledním takovým rozhodnutím má být novinka v zákoně, která hráčům v letech 16 až 18 let dovoluje hrát pouze 2 hodiny denně, a to pouze v odpoledních hodinách. To se samozřejmě nelíbí gigantům jako Tencent nebo ByteDance, které jsou víceméně založené na zábavě a videohrách.

Navíc mladí mezi 16 až 18 let nebudou moct používat internetové připojení v hodinách 22:00 - 6:00. Mladší hráči na tom budou ještě podstatně hůře, viz informace níže.

  • 16 až 18 let: Můžou hrát maximálně 2 hodiny denně
  • 8 až 15 let: mají pouze 40 minut denně

K dispozici by pak neomezeně měly být pouze aplikace, které jsou určené k rozvoji mladých. Tím jsou myšlené například učebnicové typy ke studiu apod. Co si o tomto kroku čínské vlády myslíte? Bude to mít kladný dopad na mladistvé nebo jde opět o omezování “svobody”, kterou vlastně v čínské komunistické zemi ani nemají? Dejte nám vědět do komentáře nebo v anketě.

ANKETA: Souhlasíte s čínskou vládou nebo by měli hráči dostat podstatně více prostoru?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama