Helldivers 2: Zprávy z fronty: Udrželi jsme Menkentskou linii
i Zdroj: Arrowhead Game Studios
Helldivers 2 Novinka Helldivers 2: Zprávy z fronty: Udrželi jsme Menkentskou linii

Helldivers 2: Zprávy z fronty: Udrželi jsme Menkentskou linii

Ladislav Klimeš

Ladislav Klimeš

16. 4. 2024 20:00

Posledních pár dní bylo ve světě Helldivers opravdu hektických. Hrozivý nepřítel dával všem zabrat, ale hráčům se povedlo odvrátit blížící se katastrofu.

Reklama

Upozornění: Článek popisuje události ve hře Helldivers 2, tedy žádné reálné události.

Občané Superzemě!

Poslední týden byl opravdu hektický. Automatoni zahájili ofenzívu po celé frontě a i přes statečnost a odhodlání našich Helldiverů jsme byli nuceni ustoupit. Většina našich sil se stáhla ke dvojici planet: Menkent a Lesath. Zde se rozhodli postavit těm nelidským strojům a utvořili takzvanou Menkentskou linii. Doma jsme mohli jen sledovat zprávy a doufat v co nejlepší výsledek.

Ač se to zdá neuvěřitelné, je to pravda. Ofenzíva Automatonů ztratila na síle a s vysokou pravděpodobností brzo přejdeme do protiútoku. Obě naše kolonie se nám povedlo udržet a způsobit nepříteli těžké ztráty. 

Naše redakce opět kontaktovala Ministerstvo Pravdy a to nám velmi ochotně zajistilo přístup ke zprávám. Navíc poskytlo jednoho Helldivera, který bojoval na obou planetách a bylo mu dovoleno poskytnout svůj pohled na věc. 

Pozn: Redakce jméno Helldivera nezná, Ministerstvo pravdy si přeje zachovat jeho anonymitu.

Menkent

Menkent je jedna z planet v sektoru Hydra, je to velké tranzitní centrum, které bylo potřeba za každou cenu udržet. Tato planeta si toho prožila hodně a poslední události se zapíšou zlatým písmem do historie demokracie.

Helldivers 2 Menkent
i Zdroj: Arrowhead Game studios
Helldivers 2 Menkent

Zpověď Helldivera:

Menkent by se dal popsat jako peklo. Doslova. Nejenom kvůli přezdívce Hellmire západu. Prach, horko a ohnivá tornáda. Člověk byl zpocený hned po dopadu na povrch. A to po něm ani nemuseli střílet. Tady jsme bojovali hlavně s prostředím, než z Automatony. Celá bitva o Menkent byla jeden velký chaos. Spousta Helldiverů zemřela kvůli ohnivým tornádům. Ty se ukazovala zcela náhodně a mnohdy i dost nečekaně. Stačil okamžik nepozornosti a byl z vás spálený kus masa. Osobně jsem z počátku nevěřil, že se to povede. Mezi Helldivery panoval chaos. Morálka byla mizerná a spousta Helldiverů si spíš chtěla uhnat metály pro sebe a na větším měřítku jim nezáleželo Došlo k pár rozbrojům, ale nebylo to nic závažného. Když se situace začala obracet, morálka začala stoupat. Ke konci jsme věřili všichni, že to zvládneme. Asi mi neuvěříte, ale já si opravdu oddechl, když si Automatoni sbalili fidlátka a vypadli.

Pozn redakce: Věříme

Lesath

Lesath je jedna ze čtyř planet v sectoru Lacaille. Je dokonalým protikladem pouštního Menkentu. Zmrzlá krajina, nízké teploty a všude sníh. O tuto planetu se strhly tvrdé boje, i když kratší, než o Menkent.

Helldivers 2 Lesath
i Zdroj: Arrowhead Game Studios
Helldivers 2 Lesath

Zpověď Helldivera:

Lesant není nic jiného než zmrzlá koule. Nic víc. Já si krom zranění z boje odnesl s Lesantu i slušné nachlazení. Při jednom z posledních výsadků mi selhalo vyhřívání zbroje. Do toho se mi povedlo zahučet do jednoho jezera. Probořil se pode mnou led. Kolegové v týmu mě naštěstí rychle vytáhli. Do Pelicanu jsem se vrátil vyčerpaný a promrzlý až na kost. Úkol jsme nicméně splnili. 
Tady bych rád podotkl, že zde byla jiná atmosféra, než na Menkentu. Helldiveři spolupracovali, kryli si záda a pomáhali. Morálka byla vysoká. Řekli jsme si, že když jsme jim nakopali plechová pozadí u Menkentu, zvládneme to i tady (zde redakce musela nahradit sprostá slova). 

A povedlo se. Doslova na jedničku. Vše vyšlo a Automatoni byli donuceni se stáhnout. Je jasné, že my teď přejdeme do protiútoku a vrátíme jim to i s úroky. Jen osobně doufám, že to bude na nějakém příjemném místě. Ne někde, kde mi bude permanentně mrznout pozadí, nebo se budu topit ve vlastní šťávě. (I zde redakce musela zasáhnout).

Co říci závěrem?

Teď jsme jim to nandali, ale už nás párkrát nepříjemně překvapili a já jen s hrůzou čekám, co vytáhnou příště.

Redakce děkuje Ministerstvu Pravdy za poskytnutí informací a Helldiverovi za ochotu poskytnout svůj pohled na věc. O dalším vývoji situace na frontě vás budeme informovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama