Heading Out je nová rogue-like hra, která se odehrává za volantem auta
i Zdroj: Serious Sim
Novinka Heading Out je nová rogue-like hra, která se odehrává za volantem auta

Heading Out je nová rogue-like hra, která se odehrává za volantem auta

David Vondráček

David Vondráček

15. 4. 2024 10:00

Indie studio Serious Sim si pro nás připravilo rogue-like titul, ve kterém není důležitý cíl, ale cesta. Pojďme se na Heading Out podívat podrobněji.

Reklama

Celá hra se odehrává na silnicích a ve městech v USA. Jste na útěku před zákonem a zastavit se nehodláte. Na začátku vaší cesty si vždy zvolíte důvod, proč jste vlastně psancem. To ovlivní zejména to, co si o vás budou povídat rozhlasy a policejní vysílačky. Pak už vaši cestu dláždí jen vaše činy. Jakým směrem pojedete? Jak se budete chovat k lidem? Každé vaše morální a strategické rozhodnutí má dopad na to, co se stane a koho na vaší cestě potkáte. 

Pokud budete kupříkladu hrubý a porušovat zákony, popřípadě, pokud někoho naštvete, policie vám bude blíž a blíž na stopě. Kromě toho si budete muset hlídat i ostatní potřeby. Váš řidič potřebuje spánek, stejně jako soustředěnost. Vaše auto zase potřebuje palivo i údržbu. Peníze se dají vydělat tím, že někoho po cestě svezete nebo se zúčastníte silničních a pouličních závodů. Každé město pak prožívá svůj vlastní příběh a různé události, které mají dopad na vás i na vaši další cestu. Je sice dobré, že se v Coloradu zúčastníte vzpoury, díky které získáte peníze, uznání a palivo do auta, ale co když kvůli tomu vám v dalším městě mechanik odmítne opravit auto, protože byl Coloradu během vzpoury zraněn jeho syn?

Často tak budete muset zvážit, jestli se vyplatí to či ono. Jste na útěku před policií a celá USA je nyní vaším domovem. Je jen na vás, kde vaše cesta skončí.

"Jen vy, vaše auto a silnice. Když jedete napříč USA, lidé si toho všímají. Ale nikdo neví, kde skončíš – ani ty ne.„ Tento popisek si o hře můžete přečíst na Steamu.

Heading Out dorazí už 7. května. Kromě PC se mohou těšit i lidé vlastnící Nintendo, PS4 a PS5, a ti, kteří mají Xbox One a Xbox Series X/S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama