GTA v Praze: Umělá inteligence oživila metropoli v herním stylu
i Zdroj: Ondřej Svoboda / Volně k užití
Novinka GTA v Praze: Umělá inteligence oživila metropoli v herním stylu

GTA v Praze: Umělá inteligence oživila metropoli v herním stylu

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

2. 3. 2024 13:00

Ženy v bikinách na vltavské pláži, automobilové honičky kolem Karlova mostu nebo kšeftování přímo v ulicích Prahy. Tak by podle umělé inteligence vypadala Praha v GTA.

Reklama

Poslední měsíce se točí kolem umělé inteligence. Dnes s ní můžeme komunikovat tak snadno a rychle, jako bychom si psali s přítelem. Umělá inteligence nám umožňuje také vytvářet opravdu detailní obrázky, a nedávno jsme informovali o tom, že nyní dokáže vytvořit i tak realistická videa, že byste jen těžko uvěřili, že je vytvořil systém, kterému stačil napsat detailní popis, výsledek je za pár sekund a klidně se může rovnat vysokonákladovým hollywoodským trailerům.

Tuto možnost vyzkoušel i Ondřej Svoboda. Nechal umělou inteligenci vytvořit realistické video, které zobrazuje Prahu ve stylu série Grand Theft Auto. Video zachycuje ikonická místa, jichž je v Praze nespočet, a nechybí v něm ani dokonalé repliky hlášek, jako je lákání na tradiční trdelník. Jistě také pobaví ženy v bikinách na písčité pláži Vltavy nebo automobilové honičky jen kousek od Pražského hradu.

To, že jde o práci umělé inteligence je na první pohled rozeznatelné, v současné době ani umělá inteligence není dokonalá, nicméně vylepšuje se tak rychle, že brzy budeme vytvářet celovečerní filmy pouhým textem a prací s AI.

Dejte nám vědět, zdali pracujete s AI, nebo jaký na ní zkrátka máte názor. Ať budeme chtít nebo ne, brzy bude prakticky v každém zařízení. Microsoft ji navíc přidá na nové klávesnice, kde se objeví s ikonkou Copilotu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama