GTA 5 na mobilu? Někomu se podařilo tuto legendu rozjet na telefonech s Androidem
i Zdroj: Spite / Jakub Hergesell
GTA 5 Novinka GTA 5 na mobilu? Někomu se podařilo tuto legendu rozjet na telefonech s Androidem

GTA 5 na mobilu? Někomu se podařilo tuto legendu rozjet na telefonech s Androidem

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

8. 1. 2024 10:00

Poprvé v historii je možné hrát Grand Theft Auto 5 na mobilních telefonech a tabletech. Na výkonnějších modelech můžete při hraní GTA 5 dosáhnout až 50FPS.

Reklama

Společnost Rockstar Games teprve zhruba před dvěma lety vydala GTA: Trilogy, kolekci, která zahrnuje “remasterovanou” trilogii Grand Theft Auto III, Vice City a San Andreas. Letos se pak tato konečně opravená trojice podívala na mobilní telefony, konkrétně je najdete exkluzivně na platformě Netflix. Jde už o druhou mobilní verzi těchto legendárních nostalgických hitů. Proč jsme se ale dodnes nedočkali třeba GTA 4 nebo GTA 5 Mobile? Takové Grand Theft Auto 5 je pomalu 11 let venku a dodnes nemá svůj mobilní port. Je snad v přípravě, nebo jej Rockstar vůbec nechystá?

To je teď víceméně jedno. O mobilní port by se mohli postarat fanoušci. Na Redditu se objevil příspěvek zahrnující video, kde můžeme vidět vůbec poprvé spuštěné GTA 5 na mobilním zařízení. Aktuálně běží celkem slušně, samozřejmě pokulhávají FPS, nicméně to se časem vyladí. 

Jak uvedli první testeři emulátoru, na modelu Poco F3 (Snapdragon 870) se dostali zhruba na 25 až 30FPS. Na o poznání výkonnějším telefonu se Snapdragon 7+ Gen 2 už dosáhli zajímavějších výsledků - hlásí 40 až 50FPS, což už je relativně hratelné.


Jak si GTA 5 zahrát na mobilu

V současné době si mobilní GTA 5 mohou zahrát pouze majitelé systému Android. Nicméně pouze ti, kteří mají rootovaný systém a Wine esync. Nyní to jinak bohužel nelze, autor emulátoru se ale pokusí přinést také klasickou verzi s běžnou instalací. 

Teď jen doufejme, že se do vývoje nezapojí Rockstar Games, který může jedním emailem vše zastavit - a je to velmi pravděpodobné. Do té doby nám nezbývá než čekat na pořádnou a optimalizovanou verzi od moderů. A nebo naopak, Rockstar by konečně mohl oznámit oficiální GTA 5 Mobile.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama