Feudums je nový strategický multiplayer, kde si budujete vlastní království
i Zdroj: Kalamona Studios
Novinka Feudums je nový strategický multiplayer, kde si budujete vlastní království

Feudums je nový strategický multiplayer, kde si budujete vlastní království

David Vondráček

David Vondráček

3. 3. 2024 08:00

Kalamona Studios chystá vydat na Steamu svou první hru. Feudums má být simulátor, kde si budujete od píky své vlastní království a podle všeho to má být do detailů propracované.

Reklama

Vaším cílem je usednout na železný trůn a vládnout celému sedmi.. tedy, musíte získat korunu království a usednout na trůn. Jak toho ale docílíte? Jako první si zvolíte svůj vlastní erb a místo, kde začnete budovat svou dynastii. Řídit své poddané, budovat města a hrady. Přidáte se k jinému silnému šlechtici, nebo naopak založíte vlastní koalici poddaných, kteří podpoří váš nárok na trůn? K převzetí koruny totiž budete potřebovat silnou ekonomiku, silnou armádu a věrné spojence.

Největší kouzlo hry však spočívá v jeho příběhu. Ten je totiž komunitně řízený. To znamená, že každá nová hra bude jiná, než ta předchozí. Také Vazalství je ústředním prvkem hry. Můžete jednoduše registrovat své přátele, nebo klidně cizí hráče jako své vazaly. Nebo se jednoduše vy sami přidáte na stranu jiného lorda. Změny ve feudální společnosti vedou k novým příležitostem a dilematům. Vaše rozhodnutí má pak důsledky pro všechny zúčastněné strany.

Důležitý bude i růst vašeho panství. To je silně ovlivňováno ročním obdobím. Musíte tedy dávat pozor, aby se vaše úroda včas sklidila před příchodem zimy. Také vaše armáda není příliš potěšena, když není na tažení připravená na zimu. Důležité budou i dědictví a tradice. Protože historie vašich postav a vašeho rodu se bude odvíjet podle vašich činů. Třeba na bitevních polích. Samotné bitvy nabízejí různá nastavení a taktická rozhodnutí a mohou trvat několik kol, což umožňuje ostatním se k nim připojit. Válečné plány lze nakreslit na mapě, stanovovat shromažďovací body, pochodové trasy nebo označovat cíle a sdílet je se svými spojenci.

Jak budete vládnout je čistě na vás. Budete neformální nebo hardcore hráč? Každé vaše rozhodnutí má mít vliv na celkový průběh. Feudums si také zakládá na fair play. Žádný z hráčů tak nebude mít nad tím druhým výhodu. Jakým stylem budete hrát, budovat království a dynastii, to záleží čistě jen na vás, a podle vašich rozhodnutí to pak celé také dopadne. 

Feudums toho nabízí skutečně hodně a přestože jde o jednoduchou, tahovou hru, slibuje jedinečnou hratelnost po stovky hráčů. Demo ze hry si můžete vyzkoušet na Steamu už teď ale datum vydání ještě známé není. Jistě vás ale potěší, že hra bude od prvního dne free-to-play a že bude také v češtině. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama