Fanoušci Marvel, připravte se: tohle je 8 připravovaných AAA her
i Zdroj: Marvel Studios
Novinka Fanoušci Marvel, připravte se: tohle je 8 připravovaných AAA her

Fanoušci Marvel, připravte se: tohle je 8 připravovaných AAA her

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

18. 2. 2024 09:00 1

Chystá se toho opravdu hodně. Fanoušci Marvel se v následujících sedmi letech dočkají hned osmi větších her. Pozor ale na spoilery, některé tituly ještě nebyly oznámeny.

Reklama

Patříte mezi velké fanoušky světa Marvel, ale některé předešlé hry vás zklamaly? Namysli teď máme především tituly jako Avengers, Midnight Suns nebo Guardians of the Galaxy. Ano, nepatřily možná mezi nejpopulárnější nebo neprodávanější tituly, ale své určité kouzlo měly. Nesouhlasíte? Potom vás snad potěší hned 8 chystaných her ze světa Marvel.

Končí podpora hry Marvel's Avengers. Hru od října digitálně nekoupíme, využijte tak obrovské 90% slevy
i Zdroj: MARVEL

Končí podpora hry Marvel's Avengers. Hru od října digitálně nekoupíme, využijte tak obrovské 90% slevy

Crystal Dynamics ke dni 30. září definitivně ukončí podporu pro Marvel's Avengers a udělá za ni tlustou čáru. Hrát ji však…

18. 9. 2023 12:00

Seznam níže zmiňuje jak oficiálně oznámené hry, tak ty, o kterých víme díky uniklým dokumentům z roku 2023. Konkrétně tím myslím především hru X-men. U některých již dokonce známe i přibližná data vydání (ty se však mohou kdykoliv změnit). 


Marvel's Venom

Fanoušci Marvel, připravte se: tohle je 8 připravovaných AAA her
i Zdroj: Insomniac Games

Insomniac Games / PS5
Jestli bychom měli vyjmenovat jednoho z nejlepších, a neoblíbenějších anti-hrdinů, určitě v seznamu nebude chybět Venom. Velký a silný záporák se naposled objevil v Marvel's Spider-Man 2, což je relativně nedávno. Chvíli po vydání hry se pak na internet dostala informace, že Venom dostane vlastní menší videohru, avšak bez podrobností. Podle insiderů půjde o standalone DLC po vzoru expanze Miles Morales. V tuto chvíli platí, že Venom vyjde na PlayStation 5 v roce 2025.


Marvel's Wolverine

Insomniac Games / PS5
Ve studiu Insomniac Games pak vzniká také příběhová hra, kde si zahrajeme za Wolverina. Hra byla oznámena již v roce 2021, a prakticky od té chvíle čekáme na pořádné oficiální informace. Nicméně před několika měsíci jsme se díky masivnímu leaku dostali ke spoustě gameplay záběrům, informacím a přibližnému datu vydání. Gameplay vypadal parádně, co se týče data vydání, hra nakonec pravděpodobně dorazí o něco později, než se původně plánovalo. Podle uniklých dokumentů přijde až v roce 2026.


Marvel's Iron-Man

Fanoušci Marvel, připravte se: tohle je 8 připravovaných AAA her
i Zdroj: EA Motive

EA Motive / PC, PS5, Series X/S
Konečně se také dostane na populární postavu Iron-Mana! Hra vzniká ve studiu EA Motive, které každou novou hrou dokazuje, jak talentované je. Mezi jejich poslední příběhové hry patří například Star Wars: Squadrons a Dead Space Remake. Co se týče Iron-mana, příliš toho nevíme, dokonce jsme neviděli jediný teaser trailer, nicméně mluví se o otevřeném světě. Marvel's Iron-man vzniká v Unreal Engine 5 a spekuluje se, že vyjde nejdříve v roce 2025.


Marvel's Blade

Arkane Studios / PC, Series X/S
O vlastní marvelovku se postará také ambiciózní studio Arkane Lyon, kde dříve vznikaly hry jako Disnohored nebo Deathloop. Marvel's Blade byl oznámen teprve nedávno, moc jsme se však nedozvěděli - až na informaci, že je vývoj stále na začátku. Podle některých zdrojů Blade cílí na PC a Xbox Series X/S, co se týče data vydání, mluví se až o roku 2027 (to se však může změnit).


Marvel's Spider-Man 3

Fanoušci Marvel, připravte se: tohle je 8 připravovaných AAA her
i Zdroj: Incomniac Games

Insomniac Games / PSX
Mezi připravovanými hrami samozřejmě nesmí chybět třetí díl Marvel's Spider-Man. Pravděpodobně ale nebude o tom našem oblíbeném Peterovi Parkerovi. Podle nedávného tvrzení Insomniac Games, to vypadá, že roli hlavního Spider-mana převezme Miles Morales. Konkrétně zaznělo: “Peter se začne věnovat osobním věcem, na které doposud neměl čas. Jeho povinnosti vůči záchraně New Yorku však budou pokračovat." Marvel's Spider-Man 3 dorazí podle uniklých dokumentů v roce 2028. (Přiložený obrázek je ze zrušené multiplayerové hry Spider-man).


Marvel's Black Panther

EA Cliffhanger Games / TBA
Výše uvedený Iron-man není jedinou marvelovkou, která pod vydavatelstvím EA vzniká. Svoji hru, Black Panthera, si na starost vzalo studio EA Cliffhanger Games, které chystá příběhovku pro jednoho hráče. Nikdo dodnes příliš konkrétní nebyl, nicméně mezi oficiálními inzeráty se mimo jiné objevil jeden, který hledá: "zkušeného vývojáře, který se postará o zalidněný svět s nezapomenutelnými postavami a nepřáteli”. Že bychom se dočkali hry s otevřeným světem? 


Marvel's X-men

Fanoušci Marvel, připravte se: tohle je 8 připravovaných AAA her
i Zdroj: Marvel Studios

Insomniac Games / PSX
A další chystaný titul od Insomniac Games. V první řadě musíme upřímně říct, že nyní nikdo nedokáže potvrdit, zdali se na hře pracuje, nebo je pouze v plánech. Zmínka o hře X-men se objevila mezi uniklými soubory, kde se mimo jiné psalo také o třetím Spider-manovi, Wolverinovi a Venomovi. Dokonce se na časové ose objevilo datum vydání, které láká na rok 2030 - 2031. Je také velmi pravděpodobné, že půjde o kooperační hru ve stylu Avengers. 


Marvel's Black Panther / Cap. America

Skydance New Media / TBA
Skydance Media vyvíjí novou hru ze světa Marvel, kterou vede zkušená Amy Hennig. Tato nejmenovaná hra má údajně originální příběh, který se odehrává během druhé světové války a zahrnuje jak Kapitána Ameriku, tak Black Panthera. Důraz je kladen na wakandanskou špionážní operaci během této historické epochy. Každopádně podle popisku bychom nečekali klasickou adventuru ve stylu výše uvedených titulů, Skydance New Media se více zaměřuje na filmové pojetí.


Chystá se toho na následujících 6 let opravdu hodně a na své si jistě přijde většina z nás. Budeme však rádi, když nám povíte, na jakou z těchto her se těšíte nejvíce. Já upřímně sám za sebe nejvíce očekávám Venoma, Wolverina a Bladea. A ještě jednou musím upozornit, že většina zmíněných dat vydání byla v dokumentech, nebo s nimi přišli důvěryhodní insideři.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama