Fable již má být v pokročilé fázi vývoje
i Zdroj: Spite.cz
Fable Novinka Fable již má být v pokročilé fázi vývoje

Fable již má být v pokročilé fázi vývoje

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

7. 2. 2023 20:30

Zatím co některé zdroje nedavno tvrdily, jak Fable bylo restartováno, producent hry tvrdí, že je již v hratelném stavu.

Reklama

V červenci roku 2020 oznámil Microsoft ve spolupráci s Playground Games nové Fable, tvůrci pak dodali, že vývoj probíhá již dva roky na takzvaném ForzaTech Engine a vidět jsme mohli první teaser trailer. Tím ale bohužel, informace až dodnes skončily. Není tak divu, že se v posledních měsících často objevovaly zvěsti o tom, že projekt byl zrušen, nebo restarován.

Například nedavno se zahraničními fóry šířila informace, že projekt přechází na Unreal Engine 5 a veškeré práce budou restartované, to by samozřejmě znamenalo, že vydání hry bude minimálně za dalších pět let. Zpráva však byla označena jako falešná, Fable má jet nadále na ForzaTech Engine.

A dnes tu konečně mámě dobré zprávy. Producent Fable, Vijaye Gilla aktualizoval svůj LinkedIn profil, který obohatil o velmi důležitou informaci. Konkrétně píše, že "Fable je již v hratelném stavu", což znamená, že vývoj je dál, než se předpokládalo. I tak bychom s hrou nepočítali letos, rok 2024 ale už vypadá nadějněji. Snad Xbox ukáže během nějaké showcase alespoň nový trailer. Fable je naplánované na PC a Xbox Series X/S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama